sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

3 tips, når du køber et gammelt hus

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Abonnementsartikel

Er man fiks på fingrene og har man erfaring med at sætte i stand kan det være en god mulighed for at blive husejer til en pris, man kan overskue. Her i artiklen ser vi nærmere på tre ting, du kan gøre, når du overtager et ældre hus.

Ryd op, smid ud, køb nyt

Nogle ældre huse har været beboet af mennesker, som måske har boet der en menneskealder, og som nærmest blev båret derfra. I sådanne tilfælde er der måske ikke gjort noget ved huset og haven i årtier, og så kan det være en god idé at starte med at skabe sig et overblik over, hvad huset rummer og hvad der mangler eller trænger til at blive skiftet ud, f.eks. skraldespande til udendørs brug. Ofte tilbyder kommunen affaldsbeholdere, men man kan altså også vælge at købe sin egen, hvis man ikke har nok i de andre.

Også havemøblerne kan trænge til en udskiftning efter måske mange års tjeneste. Man bør også tjekke ejendommens maskinpark og se, hvad der findes af f.eks. slåmaskine, græstrimmer, hækklipper og andre redskaber, man har brug for til pasning af hus og have. Mangler der noget, må man ud at købe det.

Måske er der behov for ekstra opbevaring af forskellige ting i huset eller skuret. Her vil nogle tænke stål garderobeskabe, den slags er populære hos teenagere, som synes, stilen fra amerikanske colleges er cool, og så kan man vælge sådan et. Ellers findes der mange andre typer af opbevaring.

Det kan være en god idé at starte med at smide de ting ud, som f.eks. er gået i stykker eller man ved, man aldrig får brug for. Nogle ting kan man sælge og få lidt penge for. Ved at skaffe sig af med alt det, man ikke kan bruge skabes der plads, og man får et bedre overblik over, hvad der er og hvad der ikke er. Således har man et godt udgangspunkt for at finde ud af, hvad man får brug for at tage ud at købe, og man kan bedre se, hvordan huset og skuret kan indrettes, så det passer til familiens behov.

Der er mange glæder ved at købe hus, og med disse tricks er det let at gøre det gamle hus til sit eget og på den måde skabe et godt fundament for mange gode år i sit nye gamle hjem.