Lyt til artiklen:

Flere beslaglæggelser af ulovlige pesticider i foråret

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Abonnementsartikel

Fra den 1. juli 2020 sidste år måtte man som privatperson uden autorisation kun købe pesticider, der sælges som klar-til-brug eller er midler med lav risiko. Dette har b.la. medført, at koncentreret Roundup blev forbudt at sælge pr. 1 juli 2020 til privatpersoner uden en autorisation.

Kemikalieinspektionen har derfor i samarbejde med Toldstyrelsen bl.a. fokus på import af koncentreret Roundup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kemikalieinspektionen har i april og maj konstateret en stigning af ulovlig import fra England, og har beslaglagt 23 forsendelser af koncentreret Roundup fra 0,25 liter - 2 liter. Det er en kraftig stigning sammenlignet med sidste år, hvor antallet beslaglæggelser af Roundup lå på 10 beslaglæggelser over hele året.

Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Det er forbudt at importere, markedsføre, besidde og anvende udenlandske bekæmpelsesmidler. Det er uanset, om de købes via internettet eller importeres på vej hjem fra ferie i udlandet, siger Nanna Natacha Pedersen, der er inspektør i Kemikalieinspektionen og fortsætter:

- Bekæmpelsesmidler, som kan købes i Danmark, skal være godkendt af Miljøstyrelsen, som sikrer at produkterne ikke skader miljø eller sundhed. Køb og brug derfor kun bekæmpelsesmidler, som er godkendt i Danmark, og som har en dansk etiket og brugsanvisning.