Lyt til artiklen:

Lige så stærke som benzin-maskiner

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Cub Cadet udvider udvalget af batteridrevne havemaskiner med ny serie til kræsne brugere og professionelle.

Som led i Cub Cadet´s produktstrategi, der er drevet af batteriteknologi, lancerer firmaet nu LH5 Force Serien, som består af fire nye, avancerede 60 volt håndholdte batterimaskiner.

Ud over trimmer (LH5 T60), hækkeklipper (LH5 H60) og løvblæser (LH5 B60) præsenterer Cub Cadet også en motorsav (LH5 C60) for første gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Cub Cadet lithium-ion-batteri. Pressefoto.

Alle fire håndholdte maskiner kører på et udskifteligt lithium-ion-batteri, som nemt kan kombineres, afhængigt af den ønskede ydelse. Der er to batterier at vælge imellem er 2,5 eller 5,0 Ah med en opladningstid på 75 eller 150 minutter.

Ifølge producenten bevirker den nye teknologi i 60V batterisystemet, at de nye maskiner er lige så kraftige som benzinmodeller, samtidig med at det beskytter miljøet. De kulfri elmotorer indeholder ikke sliddele såsom tændrør, brændstoffiltre og kileremme, der skal udskiftes, hvilket gør dem mere holdbare, lettere at servicere, og så har de et minimum af vedligehold.

Fire nyheder

LH5 T60 trimmeren har en klippediameter på 33 cm, og den kommer med to hastigheder - fuld effekt til kraftigt græs eller reduceret effekt i længere tid. Vægten er kun 4,8 kg (inklusive batteri), og så er den nem at skifte snøre på.

Hækkeklipperen LH5 H60 har et 60 cm. laserskåret sværd med 19 mm. klingeafstand. For enden af skærebladet er en lille sav, der gør det nemt at håndtere grene på op til 38 mm, og det vibrationsdæmpede håndtag reducerer vibrationer under arbejdet.

Den 3,7 kilo lette løvblæser - inklusive batteri - kommer med variable trinløse hastighedsindstillinger, og så har den fartpilot for maksimal ydelse (op til 90 minutter). Blæseren kan levere en luftmængde på op til 1.080 m3/t eller en lufthastighed på op til 180 km/t.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og som rosinen i pølseenden, så præsenterer Cub Cadet nu også en motorsav - LH5 C60 - for første gang.

Kædesaven har en sværdlængde på 40 cm, hvilket giver mulighed for op til 140 snit på 10 x 10 cm trykbehandlet fyr per batteriopladning. Det integrerede vaterpas hjælper med præcis lodret skæring, og det er muligt at udføre kædeskift og kædespænding uden værktøj.