Lyt til artiklen:

Forsvarende mester stiller igen op ved DM i udkørsel

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Abonnementsartikel

Som traditionen foreskriver, er der igen i år danmarksmesterskab i udkørsel af træ, når årets Langesømesse løber af stablen den 19. august.

Der dystes i disciplinerne tårnbygning og præcisionslæsning i terræn, og de tre bedste placerede modtager en præmier. 1. præmien er i år en tur til Finland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkurrencen går ud på, at deltagerne på kortest tid skal gennemkøre en bane samtidig med, at der læsses et antal træstokke og stables et tårn af træklodser. Vinderen er den, der hurtigst og med færrest fejl gennemfører.

Den forsvarende mester Kennet Birch Vinderslev stiller igen i år op, og her kan man tale om en mester, der bliver svær at vælte af pinden. Han har nemlig vundet titlen hele ni gange, og vandrepokalen må efterhånden være støvet. Den har nemlig stået hos den garvede maskinfører de sidste fire år.

rich-media-2
Den nidobbelte vinder af danmarksmesterskabet Kennet Birch Vinderslev er igen at finde blandt deltagerne. Foto: Dansk Skoventreprenørforening.

Hvert år er det en ny maskine, der skal dystes med, og i år er det en udkørselsmaskine fra Ponsse.

Dommerpanelet består af tre skoventreprenører. Bjarne Kallehaug fra Fyns Maskinskovning er som sædvanlig hoveddommer.

Danmarksmesterskabet arrangeres af Dansk Skoventreprenørforening. Konkurrencen begynder klokken 9.30 og forventes afsluttet klokken 14.30.