Lyt til artiklen:

Over to meter høj: Danmarks største hest kommer til Ribe Dyrskue

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Abonnementsartikel

Der kommer både en stor og en - næsten - royal gæst til Ribe Dyrskue i år.

Det skriver arrangørerne bag dyrskyet i år. Som besøgende kan man både opleve Danmarks største hest af racen Shire og en sjælden, sort Frederiksborghest med kongelige aner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det gælder om ikke at stå i vejen, når Tine Kristensen og vallakken Goldstone Moss galopperer gennem landskabet i Andebølle. Den 13-år gamle Shire-hest vejer nemlig knap et ton, og Goldstone Moss kan uden besvær trække vægt på det femdobbelte. Tines gigant måler intet mindre end 201 cm over skulderen, hvormed den vinder titlen som Danmarks højeste hest, lyder det i pressemeddelelsen.

Den får selskab af Frederiksborghesten Tarzan. Når Keld Lund trækker Frederiksborghesten Tarzan ind på dyrskuepladsen i Ribe, vil det næppe være med en royal i sadlen. Ikke desto mindre var det enevælde-kongen, Frederik ll og hans stutteri på Frederiksborg, der fremavlede denne elegante hesterace, som meget vel kan betragtes som datidens Limousine.

I dag er den sorte Frederiksborghest et stykke levende kulturhistorie, der desværre er ved at uddø. Dette på grund af så stor popularitet omkring "den danske hest" i 1800-tallets udland, at stutterierne ikke kunne følge med.

- Når Munkevangens Tarzan stiller på Ribe Dyrskue, vil det måske være første gang i 100 år, at der står en sort Frederiksborghest på Ribejord. Tarzan er renstammet og utrolig sjælden, lyder det fra Keld Lund om Frederiksborghesten.

Man kan opleve de to særlige hesteracer på Ribe Dyrskue d. 30. juli mellem 9.00-16.30