sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Sådan bliver du klar til sommerens vandreture

00:00
Hastighed: ???x
02:11

Abonnementsartikel

Især aktive ferier er blevet utrolig populære inden for de sidste par år, og da der findes utallige flotte vandreture i Danmark, så er det bare med at komme afsted så hurtigt som muligt. En vandreferie kræver dog en smule forberedelse, og derfor vil vi her komme med et par gode råd til dig.

Hav udstyret i orden

Det er essentielt, at du har det rette udstyr med, når du skal ud på vandretur. Det kan godt være noget af en jungle at finde rundt i, hvilket outdoor udstyr man skal anskaffe sig, da der findes et utal af forskellige hjælpemidler. Det handler derfor om at finde ud af, hvad der er det absolut vigtigste udstyr at have med på netop din vandretur. Hvis du eksempelvis skal overnatte på din vandreferie, så er det selvfølgelig vigtigt, at du har det rette lejrudstyr med. Du skal undersøge, om der er risiko for vind og regn, for så bør du vælge et telt frem for en tarp eller bivuak. Derudover skal du selvfølgelig sørge for at have en sovepose i god kvalitet, så den kan holde dig varm i løbet af de kolde nætter samt nedkøle dig på de lune sommeraftener.

Klæd dig ordentligt på

Uanset hvilken vandretur du skal på, er det altafgørende, at du er klædt ordentligt på. Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du investerer i et par gode og holdbare vandrestøvler, så du ikke kommer til at døje med vabler og ømme ankler. Derudover er en god rygsæk også en nødvendig beklædningsgenstand. Du kan med fordel anskaffe dig en fjällräven rygsæk, da den har en god størrelse, der hverken er for stor eller lille. Den vejer nemlig mindre end andre rygsække i forhold til deres størrelse, så den er nem at have med på især de kortere spontane ture væk fra det sted, du har slået lejr. Størrelsen på din rygsæk skal nemlig helst variere alt efter, hvor lange ture du er ude på. Samtidig skal rygsækkens bæresystem også matche vægten af alt dit udstyr i rygsækken. Så hvis du har et par gode vandrestøvler, en solid rygsæk og er iklædt behageligt og praktisk tøj på, så er du forberedt til en vandreferie i Danmark. Du vil kunne gå massevis af kilometer, og det vil stadig føles som en leg.