sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Dette kan du gøre for at mindske din tandlægefobi

00:00
Hastighed: ???x
03:42

Abonnementsartikel

Der er mange personer på verdensplan, som lider af angst for at sætte sig i stolen, også selvom der er behov for en større tandretning, eller de lider under akut tandpine.

Der er dog nogle ting, som du selv kan gøre hjemmefra for at forbedre din tandlægefobi, udover at søge hjælp og vejledning hos en terapeut eller en psykolog, som er næste skridt for dig, som har prrøvet så meget andet. Derfor får du i denne artikel fire gode råd, som du kan vælge at følge for at hjælpe på din tandlægefobi, inden du har behov for at sidde i stolen.

Find en tandlæge, som du har tillid til

Når du først skal komme dig over din skræk for tandlæger, så er det nødvendigt, at du finder en tandlæge, som du kan have tillid til. Dette kan tage tid, og det er her vigtigt, at du tager dig tiden. Når du finder en tandlæge, som du har tillid til, og hvor du er sikker på, at du får den bedste pleje muligt, mens du er i stolen, så vil det være nemmere for dig at kunne slappe af og fokusere på andre og mere positive tanker end de risiko, som er forbundet med proceduren, som du skal have lavet. Der er flere forskellige databaser online, hvor du kan lede efter tandlæger i dit lokalområde, og du bør benytte disse for at finde den, som passer bedst til dine behov. Her er det også en god ide, at du taler mere flere tandlæger end blot den første og den bedste, hvorefter du så kan vælge den tandlæge, som gør, at du er mest tryg.

Aftal en samtale med din nye tandlæge

Når du så har fundet din nye tandlæge, så er det vigtigt, at du aftaler en samtale med din tandlæge, hvor i blot kan tale sammen omkring dine behov til, hvordan du bedst kan føle dig tryg. Dette behøver ikke være en længere samtale, hvor i fokuserer på din fobi i detaljer. Dette skal du gøre hos en terapeut eller psykolog. I stedet skal i fokusere på, hvad din nye tandlæge kan gøre for dig, når det kommer til at lindre din fobi, og i skal tale omkring, hvilke forskellige metoder og procedurer, som du vil få behov for at få lavet i fremtiden, hvorefter i kan aftale en plan. Når du tager dig tiden til at aftale denne samtale, så vil det hjælpe på, at du ikke er nervøs i stolen, fordi du ikke kender din tandlæge, og du vil kunne slappe bedre af, fordi du har haft tiden til at få forklaret metoden og proceduren i detaljer. Dette er meget effektivt, når det kommer til at mindske fobien for tandlægen.

Tag hele dagen fri til din aftale hos tandlægen

Når du så har haft en samtale med din nye tandlæge, så er tiden kommet til, at du skal finde en tid til den procedure, som du har brug for. Her er det en god ide, at du tage rhele dagen fri, så du har muligheden for at tage den tid, som du skal bruge for at blive klar til at sidde i stolen. Mange tager normalt kun fri i den tid, som det tager at få lavet proceduren, men dette er ikke en god ide, da det som oftest kan forøge dit niveau af stress på dagen, hvis du ikke sørger for at have god tid til at tage til din aftale, og du har god tid efterfølgende til at tage hjem og slappe af efter en stressende dag. Du kan selvfølgelig altid vælge kun at tage fri fra arbejde i den tid, som du skal bruge til at komme til og fra tandlægen og den tid, som du skal bruge i stolen, men du kan gøre mere for din egen forbi, hvis du giver dig selv tid og overskud til oplevelsen.

Tag en person med, som du har tillid til første gang

Er du bange for at tage afsted til din aftale alene, så kan du også altid vælge at tage afsted med en ven eller et familiemedlem, som kan være i lokalet, mens du får foretaget din procedure. Dette kan være en god løsning for dig, hvis du endnu ikke er klar til at tage afsted alene, og du kan vil have opbakning, når du er i lokalet. Dog er det vigtigt, at du finder en ven eller et familiemedlem, som er rolig og kan give dig en fornemmelse af, at du har en støtte, når det bliver for voldsomt at sidde i stolen. Du kan efterfølgende altid bedømme, om du har brug for, at din støtte bliver siddende i lokalet, eller om du godt kan klare tandlægebesøget selv.