Lyt til artiklen:

Den nye frække dreng i klassen

00:00
Hastighed: ???x
02:54

Abonnementsartikel

I starten af dette årtusinde dukkede en ny og mystisk maskine op. Den lignede intet andet på markedet og bestod egentlig bare af to hjul og et rat.

Der var naturligvis tale om den såkaldte Segway Personal Transporter, og den blev opfundet af amerikaneren Dean Kamen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Segwayen tog verden med storm, og selv herhjemme testede politiet den selvbalancerende transportenhed med henblik på at kunne bruge den i tjenesten.

rich-media-2
Segwayen kommer med uafhængig affjedring. Foto: Bo Andersen.

Brager ind på markedet

I dag, næsten 20 år senere, brager Segway ind på ATV-markedet, og de gør det med stil. Deres nye ATV'er er lidt frækkere og lidt bedre udstyret end de fleste konkurrenter, og der er store forventninger til den nye, frække dreng i klassen.

- Jeg har temmelig store forventninger til dem. Netop fordi, at de virker til at være så godt skruet sammen. Hvis man har prøvet nogle af de andre ATV'er på markedet, så vil man kunne mærke forskel, når man kommer op på en Segway, fortæller Lars Fram fra ETR Service i Ringe.

ETR Service er blandt de nye forhandlere af det amerikanske mærke.

- De ser rigtigt godt ud, og så har de noget, jeg godt kan lide. Og det er, at jeg allerede på forhånd har tillid til dem, fordi producenten historisk har et knowhow, der langt overgår mange af de andre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Segwayen kommer med et 2.500 punds wire-spil foran. Foto: Bo Andersen

Ligner ikke andre ATV'er

I butikken i Ringe står to udgaver af de nye Segway ATV'er: En Segway Snarler 600 AT6L 4x4 og en Segway Snarler 600 AT6S 4x4. Henholdsvis en lang og en kort model. Og de ligner ikke konkurrenterne på markedet.

- Det er ikke en typisk maskine at se på. Der er lidt mere for øjet, og den vil nok dele vandene. Nogle vil sige, at den er lidt for smart, andre vil sige, at de ser godt ud. Jeg synes, at det er modigt af Segway at gå ud med de frække farver. Det signalerer, at man tror på tingene, siger Lars Fram.

Men det er ikke kun udseendet, der gør en forskel, mener han.

- Jeg har haft fingrene i mange mærker, og det her er altså et bud på et rigtigt godt kvalitetsprodukt på linje med de allerbedste. Det gælder gearskifte, ophæng og bremser, og så har den uafhængig affjedring, siger han.

- Der er en helt anden kørekomfort, specielt når du kører på den lange model. Jo længere afstand du har mellem for- og baghjul, jo mere komfortabel er den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stiller op til øretæver

Spørgsmålet er så bare, hvad danskerne vil sige til de spraglede maskiner.

- Jeg tror, at vi har fat i en ny kundegruppe. Der er en del unge, der flytter ud på landet i disse år, og Segway er en maskine, der lige er noget for et moderne menneske. Den er ikke bange for at blive set, men vi ved også, at med sådan et udtryk, så stiller man jo så også lidt op til øretæver. Men jeg tror på dem, siger Lars Fram.

- Og så kender de fleste navnet Segway. Det er et ordentligt brand i sig selv, slutter han.