Lyt til artiklen:

Fisk fra områder med IHN må igen hjemtages

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

?I to måneder har det været besværligt at tage på fisketur i nogle dele af landet, for Fødevarestyrelsen indførte restriktionszoner straks efter udbruddet af fiskesygdommen IHN i jyske dambrug. I restriktionszonerne har det siden været forbudt at tage fiskene med sig fra stedet, og lystfiskerne har skullet desinficere alt udstyr efter fiskeri i zonerne. Men nu bliver forbuddet om hjemtagning lempet.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lystfiskerne må fra og med lørdag (den 24. juli, red.) igen tage deres vildtfangede fisk med sig hjem fra restriktionszoner, når blot de sikrer sig, at fiskene bliver renset i hjemmet, så skyllevandet bliver afledt til kloak. Derudover skal de sørge for at smide alt fiskeaffald ud som restaffald, så det går til forbrænding, siger Tim Petersen, souschef i Fødevarestyrelsen.

Lempelsen for restriktionszonerne gælder kun for vildtlevende fisk, der er fanget i søer og åer. Virksomheder, der driver put & take-søer, er underlagt de samme restriktioner som hidtil. Det er fortsat ikke tilladt at fjerne fisk fra put & take-søer i restriktionszonerne.

- Vi er meget glade for den store opbakning, vi har oplevet fra sports- og lystfiskere og deres foreninger, og takker for et godt samarbejde. Danmarks Sportsfiskerforbund har spurgt os, om vi kunne lempe på reglerne for fiskeri i restriktionszonerne, og vi har nu resultatet af en konkret risikovurdering. Den viser, at vi har et grundlag for at lempe reglerne, for risikoen for smittespredning vurderes som minimal, når blot fiskerne følger de få, enkle krav, siger souschef Tim Petersen.

Kravet om, at lystfiskere skal desinficere deres fiskegrej efter hver fisketur i restriktionszonerne, bliver fastholdt.