Lyt til artiklen:

Multisåmaskine til ATV er en kæmpe succes

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

Egentlig er Faunamaster Seeder, den nye multisåmaskine fra ATV-forhandleren Polaris, lavet til jægere, men den lille maskine er på kort tid blevet voldsomt populær hos en helt anden kundegruppe.

- Den er udviklet til jægere, men der er rigtig mange entreprenører og gartnere, der er interesseret i den. Vi har solgt en del til at lave blomsterstriber, som er blevet meget populære, fortæller Jens Østergaard fra Polaris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og der er flere grunde til maskinens popularitet. Der er nemlig tale om en multimaskine, der kan så næsten alle slags frø - lige fra vildtblandinger og blomsterfrø til majs og jagtmajs, der er blandet med ærter.

Og ikke mindst, så kan den spændes efter en ATV eller UTV, så den kan komme frem alle de steder, man ikke vil have en stor traktor kørende.

Hertil kommer, at den også kan anvendes med en kompakttraktor.

rich-media-2
Multisåmaskinen har syv justerbare sårækker. Foto: Uffe S. Kristensen.

Sindssygt stærkt

Polaris har eneforhandling af såmaskinen i Danmark, og siden den første ankom tidligere på året, er det gået stærkt.

- Den første kom i maj, og nu er der allerede solgt omkring 80 på verdensplan, heraf er cirka 45 solgt her i Danmark. Så det er meget mere, end vi havde forventet, siger Jens Østergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er gået sindssygt stærkt, men den er også et sted prismæssigt, hvor alle kan være med.

Vild med vilje

En tredje grund til maskinens succes er projektet "Vild med vilje", der en bevægelse for alle, der vil gøre en konkret og lokal forskel for at gøre naturen vildere, rigere og mere mangfoldig.

- Såmaskinen bliver også brugt foran industribygninger. Der er kommuner, der er begyndt at give tilskud til institutioner og firmaer, der laver faunastriber i forbindelse med "Vild med vilje"-projektet, siger Jens Østergaard.

- Og så er der også mange store virksomheder, der har store arealer med græs, som de gerne vil lægge om til blomster. Men de gider jo ikke have en kæmpe traktor kørende, så her giver det rigtig god mening med en ATV.

Firmaet bag multisåmaskinen er Faunamaster, der har hjemme i Grindsted.

rich-media-5
En af de store fordele ved Faunamaster Seeder er, at den kan komme til på steder, hvor der ikke er plads til traktorer. Pressefoto.