Lyt til artiklen:

Største ridesportsturnering nogensinde

00:00
Hastighed: ???x
03:21

Abonnementsartikel

Det er svært at forestille sig, præcist hvor stort det bliver, når VM i ridesport skal afholdes i Herning om et år. 200.000 tilskuere forventes at overvære verdensmesterskaberne, og 11.000 akkrediterede skal bydes velkommen. Det er en af de største sportsbegivenheder på dansk jord nogensinde målt på deltagere, tilskuere og tv-eksponering.

ECCO FEI World Championships 2022 Herning Denmark - den officielle og meget mundrette titel - afvikles fra den 6. til 14. august 2022, hvor verdens absolut bedste heste og ryttere skal dyste i de fire discipliner dressur, springning, paradressur og voltigering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark er ridesport ikke så stort på tv, men på verdensplan vil cirka 200 millioner tv-seere have øjnene rettet mod Danmark, og arrangørerne bag afviklingen af verdensmesterskaberne Jens Trabjerg og Casper Cassøe oplever stor opbakning til det gigantiske event.

- Vi har oplevet stor, positiv opbakning fra sponsorer og samarbejdspartnere, og det varmer naturligvis. Vi har den holdning, at verdensmesterskaberne på dansk grund skal være bæredygtige, også økonomisk. Og det mål forventer jeg, vi kan opfylde, siger Jens Trabjerg.

Forberedelserne skrider frem

Mens verdenseliten blandt ryttere og heste har været til OL i Tokyo, er forberedelserne til verdensmesterskaberne godt i gang. Hel- og deltidsansatte nøglepersoner arbejder ud fra VM-kontoret i Løsning ved Vejle for at sikre afvikling af selve konkurrencerne og alt det andet, der skal klappe.

VM indtager et enormt område i Herning, hvor konkurrencerne skal afvikles i MCH Arena og Jyske Bank Boxen samt en særligt opbygget arena. Hele forpladsen bliver omdannet til et stort oplevelsesområde, EquiPark. Og fra to scener, ECCO Square og Zibrasport Equest Scenen vil publikum på pladsen og hjemme i stuerne kunne opleve forskellige indslag, interviews, foredrag og konkurrencer sammen med en række sideevents.

- Vi kommer til at have et højt aktivitetsniveau fra scenerne og fanzonen, og der vil være masser at opleve også for folk, der ellers ikke er så hesteinteresserede, fortæller Casper Cassøe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Interessen for at købe billetter til konkurrencerne er stor, så vil man være sikker på at opleve verdensmesterskaberne live, skal man ikke tøve for længe med at bestille billet.

Det forventes, at cirka 40 procent af tilskuerne vil komme fra udlandet.

Stort for Danmark

Arrangørerne stod også bag det forrygende tredobbelte Europamesterskab i Herning i 2013 - og de lover, at ECCO FEI World Championships 2022 bliver endnu vildere, større og igen med sport i absolut verdensklasse. Omkring 800 heste fra godt 70 nationer mødes til Herning2022. De danske atleter har selvfølgelig også et stort ønske om at gøre det godt på hjemmebane, og der er ingen tvivl om, at dressurrytterne tørster efter at få den holdmedalje, som lige netop glippede ved OL i Tokyo.

Omkring 1200 frivillige hjælpere fra ind- og udland skal i aktion under mesterskaberne, og hele MCH Messecenter Herning vil blive klædt i Herning2022's officielle lilla farve.

- Nu et år til den første rytter rider på banen. Vi kan næsten ikke vente, siger Jens Trabjerg.