Lyt til artiklen:

Energimærket spiller en rolle

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Abonnementsartikel

Når du kontakter din lokale ejendomsmægler for at få hjælp til salget af din bolig, er det ikke uden betydning, om din bolig har det prestigefyldte energimærke A eller den mindst effektive mærkning G.

I en nylig rundspørge har Estate spurgt kædens ejendomsmæglere, hvor vigtig boligens energimærkning er for salget af boligen. Her svarer 26 pct. vigtig, 57 pct. lidt vigtig og 17 pct. svarer, at den ikke er vigtig.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

-De fleste boligkøbere søger i dag mod villaer eller lejligheder med en god energimærkning. En god energimærkning indikerer, at boligen er energieffektiv og billig at opvarme. Og for den almene boligejer gør det en forskel, om der er udsigt til, at husholdningsbudgettet skal drænes af et kostbart oliefyr, eller om et fjernvarmeanlæg kan holde bolig varm på en billigere og mere klimavenlig måde, siger presseansvarlig i Estate, Alexander Falck Winther.

Et energimærke er lovpligtigt, når boligejere skal sælge deres bolig. Som boligsælger har man pligt til at få udarbejdet et energimærke, og energimærket er desuden en obligatorisk del af salgsopstillingen hos ejendomsmægleren.

Stigende interesse blandt boligkøbere

Hos Estate mærker man, at det ikke længere blot er en mærkning på et stykke papir. Boligkøberne har stor interesse for det lille farvede bogstav.

-Der sker store kvantespring inden for energioptimering og teknologier til opvarmning af boligen i disse år. Bæredygtighed har længe været et væsentligt emne for boligejere og købere i markedet, men de senere år er der for alvor sat turbo på den dagsorden, lyder det fra Alexander Falck Winther.

Energimærkningen af boliger og bygninger i Danmark blev indført i 1998. Men siden da er der opstået flere nye bygningsklasser og metoder til energioptimering. Derfor har energimærkningsskalaen sidenhen fået tre nye A'er: A2010, A2015 og senest A2020. Årstallene henviser til Bygningsreglementets retningslinjer det pågældende år.