Lyt til artiklen:

Varmepumpen bliver et modeikon

00:00
Hastighed: ???x
02:46

Abonnementsartikel

Varmepumpen er stadig fremmed for mange danskere, som er vant til, at opvarmning kommer fra radiatorer. Og det er til trods for - ifølge Energistyrelsen - at varmepumpen både er blandt de billigste og mest CO2-venlige alternativer til opvarmning for den knap halve million olie- og naturgasfyr, som styrelsen stadig anslår, er aktive i Danmark.

Fordelene ved varmepumpen er også store, det er erfaringen hos Gidex, der er en af Danmarks ældste varmepumpeimportører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Køber du en god varmepumpe, så er der næsten ingen ende på hverken de økonomiske eller miljømæssige fordele, men vi må også erkende, at Danmark til stadighed er et radiator-i-gulvhøjde-land, og så snart der skal hænges noget op på væggen, så bliver danskerne meget kræsne, siger Stine Helgogaard Knudsen fra Gidex.

Ikke alle hjem er nemlig velegnet til den komplette udskiftning fra eksempelvis et konventionelt fyr til en luft-til-vand varmepumpe, som kan kobles på de eksisterende radiatorer. Derfor vil varmepumpeimportøren Gidex, i anledning af lanceringen af den nye luft-til-luft varmepumpe Unique, et helt nyt livsstilsprodukt fra Toshiba, sætte fokus på, at denne type varmepumpe både er effektiv - og nu også et apparat, som dagligstuen ikke behøver at skamme sig over.

Salgsboost via designløsninger

Hos Gidex, ser man optimistisk på varmepumpens udbredelse i danske husstande, med hjælp fra den nye designvarmepumpe, som netop skal tiltale de hjem, hvor stil og økonomi går hånd i hånd.

- En af de store udfordringer er, at mange har svært ved at forlige sig med designet. At skulle installere de her plastikkasser oppe under loftet skurrer i øjnene, og derfor er vi også ekstremt fornøjede over endelig at kunne tilbyde en af de mest effektive og støjsvage varmepumper, som samtidig fremstår som et eksklusivt livsstilsprodukt, siger Kasper Andersen fra Gidex.

Gidex anslår, at Toshibas nye varmepumpe med navnet Unique kommer til at udgøre 50 procent af virksomhedens omsætning. Varmepumpen adskiller sig ved, at den som den første varmepumpe nu også kan ændre udseende med unikke tekstilcovers. Enheden leveres med to farver covers, men alle specialdesign kan trykkes på stoffet, som brugeren selv let kan skifte imellem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Ifølge Energistyrelsen er varmepumper både blandt de billigste og mest CO2-venlige opvarmningsalternativer for den knap halve million olie- og naturgasfyr i Danmark. Pressefoto.

Intelligent varmestyring

Unique-varmepumpen, der er Toshibas seneste bud på en varmepumpe designet med klasse og æstetik in mente, er tilgængelig fra start 2021, og kan også integreres med smart hjem, hvilket tiltaler mange.

- Toshibas varmepumper er uden tvivl de bedste i energieffektivitet og levetid. Derudover er det smart, at du kan indstille temperaturen efter tid på dagen, om du er hjemme eller på arbejde, og at du i det hele taget har et samlet overblik over varmeforbrug og indstillinger direkte i app'en, siger Kasper Andersen fra Gidex.