Lyt til artiklen:

Præstbro præsenterer ny stor græsklipper

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Abonnementsartikel

En ny stor klipper fra Pronar var blandt de udstillingsmaskiner, som nordjyske Præstbro Maskiner A/S havde med til Langesømessen torsdag.

KPR-500 er modelnavnet på rotorklipperen, der har tre rotorer med hver tre knive. Den kan som ekstraudstyr desuden leveres med seks knive på hver rotor. Arbejdsbredden er hele fem meter, mens egenvægten er 2.800 kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den model vi har med i dag, er med hydraulisk affjedring, som er ekstraudstyr, fortæller medindehaver Flemming Larsen.

Boogiemonteret midtersektion

Han forklarer desuden, at maskinen er opbygget med boogiemonteret midtersektion samt fjederophængt på sidefløjene.

- Det betyder, at maskinen er mere stabil i ujævnt terræn. Og det er blandt andet til naturpleje i lidt grovere naturområder, maskinen passer perfekt, siger han.

Præstbro Maskiner var fra 2000 til 2018 eneimportør af Pronar i Danmark. Siden gik importen til en anden dansk aktør, men dette samarbejde holdt kun et par år, og i juni kom Pronar derfor tilbage på hylderne hos Præstbro.

- Rotorklipperen er helt nyudviklet hos producenten, og faktisk fik jeg den hjem så sent som i sidste uge, så der er virkelig tale om en nyhed. Gæsterne her på Langesø har også vist pæn interesse for klipperen i løbet af dagen, sagde Flemming Larsen til Fritidsmarkedet, da vi møder ham på Langesø.