Lyt til artiklen:

Elvogne med vibrationsdæmpning og baghjulstræk

00:00
Hastighed: ???x
02:28

Abonnementsartikel

A. Flensborg kan nu præsentere en ny generation af elvogne, PM Park, som er forbedret med ergonomisk affjedret sæde og affjedret platform for den stående fører, og dermed opfyldes EU-normen for vibrationsdæmpning.

Med det nye baghjulstræk og el-hydraulisk bagtip er den velegnet til at køre med tunge læs. Den leveres i en række opbygninger, der skræddersys til formålet. Og med 48 volt batterier og effektiv motorteknologi har den driftstid til en hel arbejdsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stærk ergonomi og affjedring

PM Park modellen har fået en ergonomisk overhaling med vibrationsdæmpet førerplatform og ergonomisk udformet førersæde.

Arbejdstilsynet har fokus på problemer med vibrationer, og der er god evidens for at afhjælpning af vibrationer nedsætter risikoen for smerter og skader. Men da elvogne ofte skal kunne operere på minimal plads er det ikke nemt at løse. Derfor har man hos A. Flensborg allieret sig med fysioterapeut Erik Schmidt, som har udviklet og patenteret et system, der fylder meget lidt og som effektivt reducerer vibrationerne. Dermed opfylder PM Park EU-bekendtgørelsen EN13059 mht. vibrationsdæmpning.

Baghjulstræk og tiplad

Hidtil har elvogne fra A. Flensborg udelukkende været med forhjulstræk. Men med den nye PM Park kan kunderne også vælge med baghjulstræk, som er af den fine type med differentiale og lukket transmission.

rich-media-2
Den nye PM Park fra A. Flensborg er fået installeret effektiv vibrationsdæmpning, der giver langt bedre komfort for føreren.

Nyt er også, at ladet kan udstyres med el-hydraulisk bagtip og sammen med det nye styretøj, der er med servostyring, er det med til at øge komforten.

Driftstid til en hel arbejdsdag

PM Park modellen er opdateret med den nyeste motorteknologi på markedet i form af en kraftig 48 volt elmotor, der er af den kulfrie type og med høj energiudnyttelse på op til 98 procent, og ydermere regenereres energien under motorbremsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motoren er af den kulfrie type, der kræver meget lidt vedligeholdelse og holder til mange års drift.

Batterimonteringen er seneste generation af 48 volt lithium-ion batterier, som er meget energieffektive, vedligeholdelsesfrie og har en væsentlig længere levetid end traditionelle batterier. Selv sjatladninger tåler batteritypen, og A. Flensborg giver 3 års garanti på batterierne. I praksis har PM Park en driftstid, der overstiger en normal arbejdsdag, lyder det fra forhandleren.