Lyt til artiklen:

Ny teknologi fjerner ukrudt med mikrobølger

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Abonnementsartikel

Weed Fighter Pro, som maskinen hedder, bekæmper ukrudt helt uden brug af pesticider. I stedet udsættes ukrudtet først for damp. Dernæst behandles der med et specialudviklet udtørringsmiddel. Som sidste led i processen behandles ukrudtet med mikrobølger.

Maskinen er udviklet af den danske iværksættervirksomhed Weed Fighter. Yding Smedie & Maskiner skal producere og forhandle den nye ukrudtsmaskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Weed Fighter Pro løser den meget store udfordring, som mange har med at fjerne ukrudt effektivt uden pesticider. Maskinen henvender sig til kommuner, regioner, entreprenører, boligforeninger, kirkegårde og anlægsgartnere. Kort sagt alle, der arbejder med vedligehold af befæstede transport- og opholdsarealer, forklarer direktør Jeppe Rasmussen, Yding Smedie & Maskiner, i en pressemeddelelse.

Meget mere effektiv

Med en fremkørselshastighed på op til 5 km/t er Weed Fighter Pro dobbelt så hurtig som fx gasbrændere. Og så er der ingen brandfare. Weed Fighter Pro eliminerer desuden ukrudtet efter blot 2 behandlinger mod 8 behandlinger med gasbrænder. Weed Fighter Pro monteres på en redskabsbærer. Den fås desuden også i en udgave uden mikrobølger.

- Både økonomisk og miljømæssigt er Weed Fighter Pro med i front. Klimabelastningen ligger på mellem 0,03 - 0,07 kg CO2 pr. kvadratmeter pr år. Og den årlige driftsomkostning er på godt 1 krone pr. kvadratmeter. Det er absolut helt i top sammenlignet med andre pesticidfri løsninger, konstaterer Jeppe Rasmussen.

Weed Fighter Pro er klar til test i slutningen af 2021 og til salg i løbet af 2022.

Komplet program

Udover Weed Fighter Pro omfatter programmet også manuelt betjente ukrudtsmaskiner, der kombinerer damp og et specialudviklet udtørringsmiddel. Ukrudtsbehandlingen foregår her med en håndholdt lanse. Maskinerne er udviklet til at ramme ukrudtet dér, hvor Weed Fighter Pro ikke kan komme til, fx ved hellenalæg, cykelstativer, busskure og hække. Også her er der tale om 100% pesticidfri ukrudtsbekæmpelse. Weed Fighter Handi , som lansemodellen hedder, er enten opbygget i en trailer eller lukket box, der transporteres på en ladbil eller lignende. Weed Fighter Handi fås med varierende tankstørrelse, fra 300 til 1.000 liter.