Lyt til artiklen:

Ny ZE-model med mere power på vej fra Linddana

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Abonnementsartikel

De seneste to år har Linddana haft en elektrisk flishugger i porteføljen - TP 175 Mobil ZE. Maskinen er den eneste 100 procents nul-emissions skivehugger på markedet, og snart kommer en stærkere afløser af modellen i handlen.

Det fortalte Linddanas administrerende direktør, Hans Holm, til Grøn Teknik torsdag, da vi mødte ham ved årets Langesømesse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udviklingen af batterierne går hurtigt. Batterierne fylder meget mindre i dag, end for blot et par år siden. Det betyder, at der er plads til flere batterier nu - afhængigt af kundens ønske, siger han.

Flere batterier gør maskinen stærkere, og den opdaterede version bliver desuden med en boost-funktion, hvis man har brug for ekstra kræfter i en kortere periode.

Linddana har solgt omkring 40 eksemplarer af den elektriske maskine siden 2019, så der er ved at være efterspørgsel på nul-emission og mindre støj.

- De fleste er gået til Norge, Holland, Schweiz og Danmark. Herhjemme er det primært udlejerne, der har vist interesse, fortæller Hans Holm og tilføjer, at man endnu mangler at se de danske kommuner blandt køberne.

Direktøren regner dog med, at kommunerne inden for kort tid vil tage TP 175 Mobil ZE til sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg forventer faktisk, at det bliver kommunernes foretrukne maskine, når vi kommer med den opdaterede version, siger han til Grøn Teknik.

Alle Linddanas produkter produceres i Danmark.