Lyt til artiklen:

Have-park-maskinerne fylder godt i klassisk maskinforretning

00:00
Hastighed: ???x
02:22

Abonnementsartikel

Have-park-maskiner har en fremtrædende plads i butikken hos Salling Traktorservice.

- Husqvarnas have-park-maskiner er en stor artikel for os med mange privatkunder og et godt salg til det professionelle segment som kommuner, kirkegårde, boligforeninger med mere, fortæller indehaver Peter F. Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Indehaver Peter F. Nielsen anser have-park-segmentet for at være et vigtigt forretningsområde i Salling Traktorservice. Foto: Rasmus Dalsgaard.

Og et stort salg giver også en del arbejde på have-park-værkstedet. Her har der været beskæftiget to svende i en periode med spidsbelastning, og nu er der blevet ansat en lærling.

- Nogle af opgaverne er tidskrævende som for eksempel installation af robotklippere, som er blevet en meget stor artikel - særligt i stedet for de traditionelle walk-behind-plæneklippere, siger Peter F. Nielsen.

rich-media-3
Mange får deres robotplæneklippere efterset og vinteropbevaret hos Salling Traktorservice. Foto: Rasmus Dalsgaard.

Mange kunder vælger desuden at få deres robotter efterset og vinteropbevaret hos Sallling Traktorservice.

El-maskiner

De senere år har El-drevne maskiner vundet stor udbredelse, og Salling Traktorservice har fået stor succes med at have en del batteriredskaber hjemme til demo-formål.

- De eldrevne maskiner er blevet meget udbredte, selvom de er dyrere i anskaffelse. Der skal regnes på en anden måde, for økonomien er anderledes end den er for benzinmaskiner. El-maskinerne er billigere i længden, og de bliver også relativt billigere, jo flere man anskaffer sig, fordi man så har batterier og oplader, siger Søren Goul, der er sælger af have-park-maskiner hos Salling Traktorservice.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at batterimaskinerne desuden er billigere i brug, fordi der også er mindre service på dem. Ifølge Søren Goul har mange kunder stadig en del fordomme om el-redskaber, og han lægger derfor vægt på, at de får mulighed for at opleve dem i brug.

rich-media-5
Have-park-mekaniker lars Møller har travlt og har i perioder haft assistance fra en anden mekaniker, og han har fået en lærling på værkstedet. Foto: Rasmus Dalsgaard.

- Vi mener, at det er vigtigt, at folk har mulighed for at have redskaberne i hånden, og folk bliver generelt meget overraskede, når de prøver batteriredskaberne, siger Søren Goul.

Skepsis

Han møder stadig mange, der bekymrer sig om, hvorvidt batteriredskaberne er stærke nok.

- Men det er de til fulde, siger Søren Goul.

Og han tilføjer, at accelerationen er endnu vildere på batterimaskinerne end på benzinmaskinerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søren Goul fortæller, at for eksempel batterimotorsavene i begyndelsen matchede modeller med benzinmotorer på 20-25 kubikcentimeter, men i dag matcher de let save med 40 kubikcentimeter.

rich-media-7
Butikken rummer næsten alt, hvad både den private og den professionelle have-park-kunde efterspørger. Foto: Rasmus Dalsgaard.