Lyt til artiklen:

Ny støjsvag nul-emissions redskabsbærer fra Reesink

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Abonnementsartikel

Reco eTrac er navnet på en helt ny fuldelektrisk og stærk redskabsbærer, som Reesink Turfcare netop har fået hjem til fremvisning på igangværende Have og Landskab i Slagelse.

- Faktisk er den så ny, at vi ikke nåede at melde den til konkurrencen om Maskinleverandørernes Innovationspris 2021. Den er lige ankommet, fortæller administrerende direktør Carsten Brandt, Reesink Turfcare Danmark, til Grøn Teknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen klarer en otte timers arbejdsdag på en enkelt opladning, og det var i sig selv et væsentligt succeskriterie, da maskinen blev udviklet.

Produktchef Brian Kjær, Reesink Turfcare

Reco (Reesink Company) eTrac er produceret af Reesink-koncernens eget selskab Motrac Industries. Den er 100 procent batteridrevet og vil kunne tilpasses kundernes behov mht. tilbehør - og der er mulighed for montering af både elektriske og hydrauliske redskaber til for eksempel græspleje eller vinterberedskab.

De første fem eksemplarer af maskinen er for nylig afleveret til kommunale selskaber i Amsterdam, som har meget strenge krav til nul-emission og støj.

- De foreløbige tilbagemeldinger er fine. Maskinen klarer en otte timers arbejdsdag på en enkelt opladning, og det var i sig selv et væsentligt succeskriterie, da maskinen blev udviklet, siger produktspecialist Brian Kjær, Reesink Turfcare.

rich-media-3
Komforten i Reco eTrack er god i den airconditionerede kabine, fortæller produktspecialist Brian Kjær fra Reesink Turfcare i Danmark. Foto: Torben Jastram.

ReCo eTrac kan tage 1.000 kg på ladet, kabinen er airconditioneret og den kan kører ca. 25 km/t.

- Desuden er den monteret med hjul med stor diameter, så den klarer en kantsten eller andet ujævnt terræn uden problemer, fortæller Brian Kjær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endnu er maskinen så ny, at salgsarbejdet kun lige er gået i gang for alvor, men ifølge Carsten Brandt forventer Reesink at sælge 60-70 enheder om året i Holland og Belgien samt et mindre antal på Reesinks øvrige markeder, der blandt andet tæller Danmark.

- Foreløbig vil vi gerne have den testet under danske forhold med græsklipning, ukrudtsbekæmpelse og lignende. Derfor skal vi have fundet en af vores større kommuner, der er interesseret i at låne den nogle uger, så vi kan få god og regulær feedback på maskinens formåen, slutter Carsten Brandt.