Lyt til artiklen:

Pillefyr skubber varmepumpe ud i kulden

00:00
Hastighed: ???x
02:27

Abonnementsartikel

Varmepumperne flyver over diskene i disse dage, godt hjulpet på vej af en pose penge fra staten. Alene i år er der afsat over 200 millioner kroner til varmepumper, og det betyder, at du ved køb af ny varmepumpe kan få mellem 20.000 - 42.000 i tilskud.

Og ifølge de forskellige leverandører kan du spare helt op til 70 procent på varmeregningen, hvis du skifter fra oliefyr til de nye gyldne varmepumper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Problemet er bare, at sælgerne og installatørerne en gang imellem glemmer at fortælle dig, at du muligvis ikke kan varme huset op med en varmepumpe. Det gælder især, hvis der er tale om et ældre hus, der ikke er godt isoleret.

Lang ventetid

Det skete for eksempel sidste vinter for Per Elvig fra Tappernøje. Den varmepumpe, der de seneste godt fem år havde stået for opvarmningen af familiens 119 kvadratmeter, var pludselig stået af, og man fortalte ham, at der ville være mindst seks ugers leveringstid på nye reservedele.

Så længe kunne Per Elvig og familien ikke vente. Så han så sig om på markedet efter alternativer.

- Jeg endte med at ringe til MGM-Pillefyr. Det har jeg ikke fortrudt. Et par dage senere var pillefyret installeret og klar til brug, fortæller han.

rich-media-2
Per Elvig er glad for det nye pillefyr. Han får både mere varme og flere penge ud af skiftet.

Økonomisk gevinst

Men det er ikke kun varme, at Per Elvig har fået tilbage, for en god sidegevinst ved skiftet fra varmepumpe til MGM-pillefyr var en økonomisk gevinst. I forhold til el-udgiften til varmepumpen, så sparer han med egene ord omkring 6.000 kroner o0m året. Og selv om der selvfølgelig er lidt arbejde med at hente piller, så er det ikke overvældende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det pillefyr, som Per Elvig har fået, er et MGM Junior. Det er selvjusterende, og det finder selv ud af, hvilke piller du hælder i. Det betyder også, at alt det der med at skulle veje piller af og justere for eksempel i forhold til træk fra skorstenen, det er slut, siger Karsten Jørgensen, ejer af MGM-Pillefyr.

Den samlede pris for pillefyr og installation løb op i 50.000 kroner, hvilket er under halvdelen af prisen for en tilsvarende varmepumpe.

Men derudover har pillefyret også en anden og noget essentiel fordel, mener Per Elvig; den er ganske enkelt bedre til at varme husstanden op.

- Da jeg havde varmepumpe, havde jeg ofte problemer med at varme huset op om vinteren. Det har jeg ikke haft, siden jeg skiftede til pillefyr. Så det har helt klart også været en stor fordel, siger han.

rich-media-4
Karsten Jørgensen fra MGM-Pillefyr har adskillige kunder, der har fundet ud af, at en varmepumpe ikke altid den rigtige løsning. Foto: Bo Andersen.