Lyt til artiklen:

Tom kom hjem efter fem år

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

Da katten Tom forsvandt fra sit hjem i Klarup i Nordjylland for fem år siden, forvandlede en dejlig sommerdag i juni sig til en rigtig kedelig dag for Birgitte Maibom og hendes mand.

Begge ledte i lang tid efter den 11-årige Tom, ligesom han blev efterlyst alle mulige steder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men væk var han.

Indtil for nylig. For den 2. september fik Birgitte Maiboms en opringning. Opkaldet kom fra Gistrup Dyreklinik, og dyrlægen kunne fortælle, at de havde fået indleveret Tom.

- Det var bare lykken at få ham tilbage, fortæller en lykkelig Birgitte Maibom.

- Det viser bare, at man aldrig skal give op eller miste håbet, og nu er han hjemme igen. Man kan være heldig, siger hun.

rich-media-2
Ifølge Birgitte Maibom er Tom lige så kælen og tryg, som han altid har været. Privatfoto.

Boede på værksted

Det viser sig, at Tom har opholdt sig hele tiden på et autoværksted 10 kilometer hjemmefra. Her har en nabo til værkstedet holdt lidt øje med ham og fodret ham, men det var en konsulent, der ofte besøgte værkstedet, der besluttede sig for at tage Tom med til dyrlægen i Gistrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her kunne man konstatere, at Tom havde det fint efter omstændighederne, selv om han havde mistet synet på det ene øje.

- Det er den samme Tom, vi har fået tilbage. Han er bare blevet fem år ældre. Han er så kælen, og han kommer løbende, hver gang man nærmer sig. Han er allerede faldet fint til. Jeg tror, at han bare har erkendt, at nu er han kommet hjem igen, fortæller Birgitte Maibom.

Vigtig øremærkning

Selv om Tom var øremærket, så voldte det en smule problemer for dyrlægen at finde frem til de rette ejere, da mærkningen var af ældre dato, men det lykkedes at finde frem til Birgitte Maibom i klinikkens egne registre.

I denne uge er det Kattens Uge. Det er otte forskellige dyreforeninger, der er gået sammen om en årlig kampagne, hvor man blandt andet gør opmærksom på vigtigheden af øremærkning af katte.

Og historien om Tom viser med al tydelighed, at en øremærkning kan være altafgørende for at få katten tilbage igen, hvis den bliver væk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan læse mere om Kattens Uge hos DDD, der er dyrlægernes fagorganisation.

rich-media-5
Selv om Tom nu er 16 år og blind på det ene øje, er han en glad og frisk kat. Privatfoto.