Lyt til artiklen:

Genial grøn græs-tæmmer

00:00
Hastighed: ???x
03:13

Abonnementsartikel

Den nye zero-turn Ego Power+ 42" Z6 plæneklipper fra den amerikanske producent Ego kommer med flere nyskabelser. Først og fremmest på batterifronten, hvor batteridrevne maskiner i denne størrelse normalt har specialkonstruerede batterier til at drive arbejdet, så har Ego løst udfordringen ved at give plads til seks af producentens Power+ 56V batterier.

Det betyder, at hvis du har andre haveredskabet fra Ego i Power+ serien, så kan du bytte rundt på batterierne. Den unikke batteriløsning betyder også, at der er lige meget hvor mange ampere (Ah) batteriet kommer med, så spiller det sammen med de andre. Faktisk får du to forskellige batterier med, når du køber maskinen: Et med 10 Ah og et med fem.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er ganske enkelt fordi, at maskinen kræver minimum 15 Ah for at komme I gang. Til gengæld kan du fylde de seks pladser op, så du for eksempel har 6 x 10 Ah, hvilket svarer til 22 HK.

Og så er der opladningen, hvor en fuld opladning af for eksempel 4 x 10 Ah blot tager to timer, hvilket er virkelig kort tid.

rich-media-2
Der er plads til seks batterier i maskinen. Foto: Jørgen Ahler.

Nye features

Via en tydeligt digital slærm styrer du Z6'erens features. Hastighedsmæssigt kan du vælge mellem to overordnede indstillinger: Langsom og hurtig. Men så har du yderligere tre forskellige modes at vælge imellem.

Du kan vælge Control, som er langsom, men super præcis klipning, Standard, som er normal hastighed, og endelig kan du vælge Sport, hvor der er fuld knald på. Sidstnævnte mode kræver en stor plan plæne, da det er svært at styre maskinen med næsten 12 kilometer I timen.

Det er da også mest til transport, at man vælger denne funktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ego Z6 har en klippebredde på 105 centimeter, og højden kan justeres i 10 trin - fra 3,75 centimeter til 11,5. Desuden byder maskinen på en helt ny feature, hvor du via den lille skærm løbende kan indstille knivenes hastighed.

rich-media-4
Fra den digitale skærm styrer du blandt andet hastighed og knivhastighed. Foto: Jørgen Ahler.

Græsslåning i mørke

Af andre mere eller mindre brugbare ting kan nævnes Bluetooth, USB-opladning og hele 32 LED-lyse, der er fordelt hele vejen rundt på maskinen, hvilket er fornøjeligt, hvis man slår græs i mørke.

Ifølge producenten kan zero-turn klipperen med 4 x 10 Ah batterier slå et areal på 8.000 kvadratmeter, og med seks batterier op til 12.000 kvadratmeter. Tallene er selvfølgelig afhængige af, hvilken type terræn og græs man har med at gøre, men under alle omstændigheder er der kræfter nok til selv meget store plæner.

rich-media-5
Klippebredde er 105 centimeter. Foto: Jørgen Ahler.

Konklusion

Der er mange ting, man kan fremhæve ved Ego Power+ 42" Z6, men det som er mest fremherskende er, hvor nem den er at håndtere. Selv om der er tale om en større maskine, så kan man med det rigtige køre-mode styre den med centimeteragtig præcision.

Da vi testede maskinen, havde det regnet, så det lange græs var en tung omgang at have med at gøre. Det betød, at vi var nødt til at skrue op for ydelsen, men det håndterede den uden problemer. Det gik selvfølgelig lidt mere ud over batteriforbruget, men der var nok at tage af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siddekomforten er fremragende, hvilket bestemt ikke er uvæsentligt, og i det hele taget er der tale om en maskine, som leverer alt det, den lover. Og lidt til.