Lyt til artiklen:

Hobro Dyrskue vender tilbage

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Abonnementsartikel

Hobro Dyrskue, som måtte aflyses i både 2020 og 2021, vender tilbage.

Det skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dyrskuet vender tilbage lørdag den 4. juni 2022, og styregruppen bag dyrskuet lover, at det bliver i en moderniseret og nyfortolket udgave med flere, nye tiltag.

- Covid-19-pausen har givet os en god mulighed for at redefinere vores koncept, og vi har indgået et meget tættere samarbejde med Hobros cityforening for at skabe et event for hele byen, siger Jacob Bjerrum, der har været formand for Hobro Dyrskue i en årrække.Det er landboforeningen Agri Nord, der står bag dyrskuet, som organiseres og afvikles af frivillige kræfter.

Jacob Bjerrum overgiver i samme ombæring formandsposten til mælkeproducent, kvægavler og -dommer samt udstiller Christian Bøgh, Stenild, som brænder for dyrskuet. Både den faglige del, hvor udstillerne konkurrerer, men også den forbrugerrettede del, hvor landbruget har chancen for at vise det omgivende samfund, hvad erhvervet står for.

- Opgaven med at fortælle, hvad landbruget er, bliver ikke mindre, og det er ekstremt vigtigt, at vi har et udstillingsvindue som Hobro Dyrskue, hvor vi kan få en dialog med forbrugeren, siger Christian Bøgh.

Nye ideer på tegnebrættet

Med i den nye styregruppe er også Birthe Balle, der er gift med en lokal mælkeproducent. Hun er i gang med uddannelsen til eventmanager og ser opgaven med at få Hobro Dyrskue op at køre igen som spændende og meget aktuel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styregruppen er enig om, at hele skuet skal nytænkes. Det involverer blandt andet et eftersyn af indretningen af pladsen samt nye tiltag for de besøgende.

- Vi skal værne om de gode traditioner som Hobro Dyrskue indeholder, men derfor må der godt komme lidt krymmel på toppen, siger Birthe Balle.