Lyt til artiklen:

Populær kompakttraktor i ny udgave

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Abonnementsartikel

Hos HCP i Grindsted glæder man sig i disse dage. Efter en del ventetid er den nye Iseki TLE 3410 endelig kommet til landet og står nu og skinner i den funklende blå farve i firmaets hal.

- Det er en helt ny model, der nu er kommet med Stage V-motor. Det er en videreudvikling af en traktor, vi har solgt en hel del af, især i Norge, siger Kenning Kristensen, produktspecialist hos HCP i Grindsted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HCP importerer maskiner til landbrussektoren og den grønne sektor i hele Norden. Ud over Iseki har firmaet mærker som Zetor og den kendte MultiOne minilæsser.

rich-media-2
Nyheden i Iseki TLE 3410 er den Stage V-godkendte motor. Foto: Bo Andersen.

Populær hos hestefolket

Den store forskel fra forgængeren TLE 3400 er motoren, der som nævnt nu er Stage V-godkendt, og Isekien, der bliver produceret i Japan, er i forvejen et kendt navn hos mange i Danmark.

- Traktoren kan leveres med frontlæsser, så den er meget populær hos for eksempel hestefolket, mindre landbrug og anlægsgartnere, siger Henning Kristensen.

Ifølge de nye miljøregler på området må fabrikkerne ikke længere producere nye maskiner, der ikke er Stage V-godkendte, men de maskiner, der allerede stå hos forhandlerne, må gerne sælges.

rich-media-3
Der er masser af plads og komfort i den nye Iseki. Foto: Andersen.

Mekanisk traktor

Iseki 3410 er en kompakttraktor, der kommer med 40 HK, tophastighed på 27 kilometer i timen og PTO med 540 omdrejninger i minuttet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er en mekanisk traktor, der kan løfte op til 1000 kilo, og så er den ikke mindst meget let at køre. Især fordi, at den er udstyret med hydrostat-gear, der betjenes via to vippepedaler.

- En af fordelene ved 3410'eren er også, at den er så nem at køre. Alle kan køre den, og så er den virkelig nem at stige af og på. Så hvis man har et arbejde, der kræver, at man ofte skal ned på jorden og tilbage på traktoren, som for eksempel anlægsgartnere, så er den helt perfekt. Og så er den virkelig rummelig, fortæller Henning Kristensen.

rich-media-5
Ligesom forgængeren har TLE 3410 et overskueligt instrumentpanel. Foto: Bo Andersen.

Populær i Norge

Selv om Isekien er populær i Danmark, så er det især i Norge, at der bliver solgt mange af den kompakte traktor. Det skyldes blandt andet at der i Norge findes rigtigt mange mindre landbrug fordelt over hele landet

Eneste skår i glæden hos HCP over den nye maskine er, at kabinen til 3410-udgaven ikke er klar endnu, men det er kun et spørgsmål om tid.