Lyt til artiklen:

Find og genkend dræbersneglens æg

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Abonnementsartikel

Den iberiske skovsnegl, som de fleste nok bedst kender som dræbersneglen, bruger efteråret på at lægge æg i haven. Sætter du ind mod snegleæggene nu, kan du minimere antallet af de upopulære snegle i haven næste år. For en enkelt snegl kan lægge op til 400 æg på en sæson.

- Sneglene lægger æg helt frem til november, og de fleste æg klækkes inden vinteren. Det er især helt unge snegle, som overvintrer i haven, og så snart de første plusgrader viser sig på termometret til foråret, er de klar til med stor appetit at gå om bord i haven og spise sig igennem alt fra forårsblomster til spæde skud i køkkenhaven. Derfor giver det god mening at fjerne snegleæg fra haven nu, siger Louise Møller, havefaglig rådgiver i Haveselskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Haveselskabet er en forening af 30.000 haveglade medlemmer der alle modtager magasinet Haven med god inspiration til haven - også råd og vejledning til, hvordan man kommer af med dræbersneglen.

rich-media-2
Gør arbejdet nu, så du minimerer antallet af dræbersnegle til næste år. Foto: Colourbox.

Mælkehvide æg

Et godt sted at kigge efter snegleæg er under krukker og brædder, i drivhuset eller kompost- og kvasbunken, for dræbersneglene lægger helst sine æg på steder, hvor jorden ikke tørrer ud, og hvor temperaturen ikke svinger for meget fra nat til dag.

Dræbersneglene lægger sine æg i klumper på 20-30 stk. Æggene er mælkehvide som snebær og let ovale - cirka 3-4 millimeter. Andre snegleæg er som regel mere klare i farven.

De indsamlede æg kan man enten putte i en pose, som der bindes knude på, og smide i skraldespanden, eller man kan kvase æggene eller hælde kogende vand over dem.

- Er du meget plaget af dræbersnegle i haven, er det næsten umuligt at få helt bugt med dem. For at gøre det nemmere at finde æggene, kan du indrette optimale æglægningssteder for at tiltrække sneglene, så de bliver lettere at finde. Det kan for eksempel være i et skyggefuldt hjørne af haven, hvor en bunke våde aviser, lidt grønt køkkenaffald eller et par brædder vil virke som attraktive reder, når dræbersneglene skal lægge æg. Og så ved du, hvor du skal lede, siger Louise Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere gode råd

Vil du have flere gode råd til at komme dræbersneglene til livs, har Haveselskabet samlet de bedste tips til at forebygge og bekæmpe dræbersnegle i haven i denne guide: https://haveselskabet.dk/den-store-guide-mod-draebersnegle