sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Skab mere udendørs hygge i sommerhuset med en markise

00:00
Hastighed: ???x
03:14

Abonnementsartikel

Selvom omgivelserne er hyggelige i sig selv, er det muligt at gøre lidt ekstra ud af det. Har du helt styr på indretningen indenfor, er det på tide at starte med terrassen. Det er her, du i de lune sommermåneder kan nyde de solrige dage, og i de kolde måneder sidde med et tykt tæppe, et bålfad og en dampende kop kakao.

Første skridt til at nyde uderummet endnu mere er en markise. Hos markiseeksperten.dk finder du Benchmark-markisen, der er en af de stærkeste markiser med motor på markedet. Den har flere praktiske egenskaber, og du har mulighed for at tilkøbe flere funktioner, alt efter hvilke behov du har - for eksempel en solsensor eller en ekstra smart fjernbetjening. Markisen er et godt eksempel på, hvor mange fordele der er ved at vælge en til dit uderum.

Parasol eller markise til sommerhuset?

Den klassiske parasol er go-to for mange sommerhusejere. Den er smart, fordi du bare kan tage den ind, når du forlader sommerhuset, og så kan du flytte rundt på den i takt med solen. Men der er flere fordele ved at skifte parasollen ud med en markise - også selvom det i starten virker som et lidt dyrere alternativ.

Blandt andet dækker en markise et større område end en parasol, så du kan have det meste af sommerhusets terrasse i skygge - også når solen rykker sig. Vælg en markise, der dækker hele terrassens længde, og gerne en model, der rækker 2-3 meter ud over terrassen.

Så slipper du for at rykke rundt på en parasol, at kæmpe med, at der altid er nogen eller noget, der alligevel ikke er i skygge, og at holde øje med, om den er ved at vælte, når det begynder at blæse - markiser i høj kvalitet kan sagtens holde til en god del blæst, så du i de fleste tilfælde ikke behøver tænke over det, når du sidder udenfor.

Kig efter en markise med kassette, så du kan rulle dugen ind og beskytte den i de måneder, du ikke er i sommerhuset. Så får du en længere holdbarhed på din markise, og den holder sig generelt pænere i længere tid.

Det nemme trick til en overdækket terrasse

Om sommeren vil vi gerne være ude så meget, vi kan. Vi nyder det gode vejr, når det er der, men er også vant til at arbejde uden om det danske vejrs luner. For hvem vil ikke gerne nyde morgenmaden ude på terrassen i sommerferien, selvom det er lidt morgenkøligt og fugtigt i vejret? Eller aftensmaden til solnedgangen, selvom duggen falder tidligt eller der er en let aftenbyge?

Når vejret skal nydes på den måde, er der ingen vej uden om en overdækket terrasse. Men at bygge et decideret udhæng til en overdækket terrasse er en stor investering, og udhænget sætter også nogle begrænsninger - for eksempel hvis du gerne bare vil ligge i fuld sol og stege på terrassen. Med en markise har du mulighed for begge dele: Du kan køre den ud, når du har brug for skygge og læ, og køre den ind igen, når du ikke har brug for den længere. Det er altså den nemme vej til alle goderne ved en overdækket terrasse.

En markise tager både vind, fugt og blæst. Det betyder, at du kan sidde udenfor og nyde en god og rolig start på dagen eller afslutte en lang sommerdag i den friske aftenluft - helt uden at behøve bekymre dig om, hvorvidt der kommer en lille aftenskylle, om det begynder at blæse op eller om du sidder længe nok til, at duggen falder.