Lyt til artiklen:

Naturstyrelsen inviterer på vandring i mulige nationalparker

00:00
Hastighed: ???x
02:24

Abonnementsartikel

Danmark får snart op mod 15 nye naturnationalparker på landkortet. De første fem er allerede udvalgt og kommer til at ligge i Fussingø, Gribskov, Stråsø, Tranum og Almindingen, skriver Naturstyrelsen.

Snart får du mulighed for at komme med på naturvandring i de 21 statslige naturområder, der kan blive til de næste op mod 10 naturnationalparker. Naturstyrelsen inviterer nemlig til naturvandringer i alle 21 mulige områder i uge 44, 45 og 46.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg håber, at rigtig mange vil tage imod invitationen og komme med ud og høre mere om naturområderne med vores lokale medarbejdere som guider. Der bliver god mulighed for at stille spørgsmål, komme med ideer eller få luftet sine bekymringer. Målet med naturvandringerne er at vise de konkrete områder frem og fortælle om nogle af de værktøjer, vi har for at gøre naturen vildere. Vi er klar til god dialog og glæder os til at få borgernes input til det videre forløb med at korte bruttolisten ned fra 21 til op imod 10 nye naturnationalparker, siger vicedirektør i Naturstyrelsen Signe Nepper Larsen.

Knap 200 forslag fra 300 borgere, kommuner og organisationerFrem til september 2021 har borgere, kommuner og foreninger været med til at pege på de områder på statens arealer, som kan blive til en naturnationalpark.

Naturstyrelsen har gennemgået de knap 200 forslag, og ud fra en række faglige kriterier er forslagene blevet til en bruttoliste på 23 forslag. Efter dialog og input fra andre ministerier, kommunerne og de to nationale arbejdsgrupper for hhv. forskere og interessenter har Miljøministeriet truffet beslutning om en opdateret bruttoliste med 21 potentielle placeringer.

Nu går næste fase i den inddragende proces i gang, hvor der bliver afholdt naturvandringer med fokus på den lokale dialog og input til det videre forløb frem mod at udpege de næste op til ti naturnationalparker ved udgangen af 2021.

Listen over de 21 naturvandringer inklusiv praktisk information om tid og mødested finder du på Naturstyrelsens hjemmeside, ligesom der løbende bliver oprettet begivenheder for vandringerne på Naturstyrelsens sociale medier.