Lyt til artiklen:

Overnatning i naturen slår alle rekorder igen

00:00
Hastighed: ???x
02:15

Abonnementsartikel

Endnu flere af os har skiftet skærmen ud med knitrende bål og sovepose i år.

Antallet af lejrpladsbookinger slår rekord igen i 2021. Der var 25 procent flere, der bookede en lejrplads i første halvdel af året sammenlignet med 2020, der ellers var rekordår, skriver Naturstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dertil kommer de mange primitive overnatningssteder og statsskove med fri teltning landet over, der ikke kan bookes på forhånd, men som er blevet brugt flittigt.

- Man må bare sige, at overnatning i naturen er kommet for at blive. Det boomede i løbet af foråret, hvor rigtig mange tog på eventyr under åben himmel med familie og venner, da alt andet havde lukket. Nu er vi ved at finde et normalt leje igen, men jeg kan se, at rigtig mange har taget naturen til sig - især de unge, som med store rygsække tager på heldagsture med primitiv overnatning, siger Jes Aagaard, der er naturvejleder i Naturpark Amager, der er en af Danmarks mest benyttede naturområder.

Tendensen faldt en smule i løbet af sommerferien, hvor verden igen var åben for rejser efter et år med restriktioner, men flere nappede en nat under stjernerne end før corona.

Overnatning for enhver smag

Der er mange muligheder for at slå øjnene op til efterårets gyldne farver overalt i landet.

I statens naturområder, som du kan kende på de røde pæle med kongekronen, er der flere tilbud på hylderne hvis du gerne vil prøve en nat i det fri - for eksempel i efterårsferien. Du kan overnatte på lejrpladser, primitive overnatningssteder, rulle soveposen ud i skovbunden, sove i hængekøje eller slå et telt op i en af de mere end 275 statsskove med fri teltning, skriver Naturstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en af mine personlige kæpheste, at det ikke er kræver en masse dyrt udstyr at få store oplevelser ud over det sædvanlige i naturen. Man kan komme langt med en sovepose, et varmt tæppe og en pakke skumfiduser. Selvom det bliver både mørkere og koldere derude, er det bare med at komme afsted. Nogen gange kan det faktisk være en fordel på denne årstid, at man ikke bliver vækket af fuglefløjt klokken fire. Til gengæld kan man nyde en flot solopgang fra soveposen, siger Jes Aagaard.