sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Går du og leger med idéen om et hjemmelavet møbel

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Abonnementsartikel

Vi vil starte med at forklare, hvad vi drømmer om at bygge og vi vil derefter komme med råd til både den tekniske del af drømmen, herunder materialer, og til udseende og designmuligheder. Det er vigtigt at sige, at vi mener, at man skal drømme stort. Selvom det kan virke uoverskueligt, så er det næsten altid værd at give sig i kast med et projekt.

Vores idéer til et hjemmelavet møbel

Vores idéer er mange og vi vil derfor starte med at fokusere på en af vores idéer, som burde være til at overskue for selv den lille håndværker. Vi har stemt om det på kontoret og et af de møbler, som vi er flest der ønsker at lave, er et hjemmelavet bord. Bare et bord, tænker du nok. Men et bord behøver ikke blot at være et bord. Du kan lave et natbord, et spisebord, et sengebord, et barbord og meget andet. Det er kun dig selv, der sætter grænsen - og vi lader os ikke begrænse med drømme og idéer. Udover at vælge hvilket slags bord, du ønsker at lave, så skal du også tænke på, hvilke materialer bordet skal bygges af. Nogle af de mest originale valg er selvfølgelig træ. Et bord af træ, som er banket sammen af nogle skruer og søm, og så lige en bordplade. Det er bestemt ikke forkert, men det er ikke sådan et slags bord, som vi vil foreslå.

Et bord i metal

Det virker måske også koldt og klinisk at lave et bord i metal og det er da også borde ud af metal, som pynter på landets sygehuse. Så det er selvfølgelig heller ikke vores plan at lave et bord udelukkende i metal. Vores drøm og idé er et bord, der er kombineret mellem træ og metal. Vi forestiller os, at der skal skæres de fedeste bordben i træ. Det skal ikke være de almindelige, lange og kedelige bordben. Der skal skæres mønster i, så det får et helt særligt udtryk. Bordet skal selvfølgelig være endnu mere specielt og derfor ønsker vi kombinationen mellem træ og metal. Bordpladen skal nemlig være lavet af metal og du tænker sikkert straks; hvordan skal jeg bukke kanterne, når jeg arbejder med metal? Frygt ej. Kantbukning i metal kan være svært at foretage hjemme, men ikke umuligt. Hvis det alligevel ikke er et projekt, som du kan overskue, så kan du nemt kontakte et firma og få hjælp til dette. Når der både er styr på bordbenene og bordpladen, så er der ingen tvivl om, at du har lavet det fedeste bord!