Lyt til artiklen:

Batteri-sav til profferne

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Abonnementsartikel

Den nye Stihl MSA 300 C-O er markedets p.t. mest kraftfulde batteridrevne motorsav. Med en maksimal kædehastighed på 30 m/s og tre driftstilstande har den et bredt anvendelsesområde og er optimal til en række opgaver - alt fra fældning til afgrening af mellemstore træer til byggeopgaver med tømmer.

- MSA 300 C-O er markedets mest kraftfulde batterimotorsav og giver den professionelle bruger den perfekte kombination af ydelse og brugervenlighed. Takket være batteridriften undgår man udstødningsgas, og desuden betyder det, at en kraftfuld motorsav som denne også kan anvendes i støjfølsomme områder, siger Mats Gustafsson, nordisk produktchef hos Stihl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motorsaven har kædestramning i siden og integrerede låsemøtrikker, som giver et hurtigt kædeskift, og det værktøjsfri låg på olietanken gør det nemt at påfylde olie. Oliepumpens flow kan justeres efter behov, og LED-displayet indikerer, når olieniveauet er lavt. MSA 300 C-O har desuden et integreret luftfilter, som beskytter motor og elektronik mod det helt fine savsmuld og bidrager til den lange levetid.

Det slanke design, den fremragende balance, den lave vægt og det vibrationsdæmpende system gør den batteridrevne motorsav behagelig at anvende selv under lange arbejdspas. Regn og fugtige forhold er heller ikke noget problem.

rich-media-2
MSA 300 C-O har et elektronisk kontrolpanel med LED-display. Det giver en intuitiv brug og et klart overblik over motorsavens status. Foto: Stihl.

MSA 300 C-O har et elektronisk kontrolpanel med LED-display, som giver brugeren tydelig information om motorsavens status og kædebremse. Den nye aktiveringsknap og gashåndtagslåsen er lette at nå og bidrager yderligere til sikker brug.

Specielt til MSA 300 C-O har Stihl udviklet det nye batteri AP 500 S, som har et energiindhold på hele 337 Wh og blot vejer 2 kg. Desuden tillader batteriet dobbelt så mange ladecyklusser, hvilket giver en betydeligt længere levetid sammenlignet med almindelige lithium-ion-batterier.

Det nye batteriet indgår i AP-batterisystemet, som er specialfremstillet til professionelle brugere og tillader brug selv i regnvejr og under fugtige forhold. Ud over den nye motorsav, MSA 300 C-O, omfatter AP-systemet yderligere cirka 30 forskellige maskiner. Dertil kommer batterier og rygbårne batterier med forskellige kapaciteter samt ladere.

rich-media-4
Batteriet AP 500 S tillader dobbelt så mange ladecyklusser, hvilket forlænger levetiden markant sammenlignet med almindelige lithium-ion-batterier. Foto: Stihl.