Lyt til artiklen:

Stihl lancerer sin første batteridrevne rygsprøjte

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Abonnementsartikel

Stihl udvider nu sit batteridrevne produktsortiment med endnu en maskine - den nye SGA 85. Den batteridrevne rygsprøjte henvender sig især til professionelle brugere, der arbejder med havemiljøer og større grønne arealer.

- Vi fortsætter med at udvikle og ekspandere vores batteridrevne produktsortiment, hvor SGA 85 er kraftbesparende og nem at bruge, siger Mats Gustafsson, som er nordisk produktchef hos Stihl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den kræver ikke manuel pumpning, men er i stedet udstyret med en kraftfuld membranpumpe. SGA 85 er desuden udstyret med et ergonomisk bæresystem, som giver brugeren stor komfort under arbejdet, fortæller han videre.

Forbedret ergonomi

Det ergonomiske bæresystem har vatterede skulderremme og et brystspænde, som aflaster skuldrene. På det nordiske marked inkluderer standardmodellen desuden et taljebælte, som giver endnu mere komfort. Den rygbårne sprøjte har også et forbedret volumenflow, som passer til flere anvendelsesområder. Arbejdstrykket på rygsprøjten er nemt at justere med en drejeknap på siden af maskinen med seks forskellige indstillinger. På grebet sidder en trykmåler, som giver et nemt overblik.

Maskinen har lav vægt og lavt støjniveau takket være batteridriften. Der kommer desuden hverken udslip eller lugt fra den.

- Vores helt nye rygsprøjte med batteridrift er velegnet til brug i boligområder og andre støjfølsomme steder. Perfekt til gartnere, som kan udføre deres arbejde uden at forstyrre nogen, samtidig med at de får et bedre arbejdsmiljø, siger Mats Gustafsson.

Den nye rygsprøjte indgår i batterisystemet AP, som er målrettet professionelle brugere. Med et batteri på 36 V har SGA 85 lang driftstid. Rygsprøjten kan desuden sluttes til første generation af Stihl Smart Connector - en digital sensor, som blandt andet registrerer driftstimer og nemt overfører data til appen Stihl Connected på brugerens mobiltelefon eller tablet.