Lyt til artiklen:

Så meget stiger dine varmeudgifter

00:00
Hastighed: ???x
02:53

Abonnementsartikel

Stigende energipriser medfører større el- og varmeregninger, og derfor har regeringen bedt Energistyrelsen om at samle alle gode råd om at spare på energien på hjemmesiden SparEnergi.dk.

Det giver både økonomisk og klimamæssigt god mening at spare på energien, fortæller vicedirektør i Energistyrelsen Stine Leth Rasmussen:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I en tid, hvor der er stigende energipriser, er det vigtigt, at vi hjælper borgerne med råd og tips til, hvordan man kan skære af regningen og samtidig gøre noget godt for klimaet ved at bruge mindre energi. SparEnergi.dk bliver borgernes samlede indgang til viden, hvor man kan finde information om, hvordan man selv her og nu kan spare på energien, hvordan man kan søge tilskud, og hvad der på længere sigt kan skære af energiregningen."

SparEnergi.dk er Energistyrelsens hjemmeside om elforbrug, varmeforbrug og energirigtige løsninger i hjemmet og på arbejdspladsen.

Her er der masser af gode råd, inspirerende cases og digitale værktøjer, som kan hjælpe forbrugerne med at minimere energiforbruget og dermed tage toppen af energiregningen.

Gratis rådgivning

Borgere, der er bekymrede over de stigende energipriser, har også mulighed for at ringe eller skrive til Energistyrelsens gratis rådgivningstjeneste og få gode råd og vejledning på mere specifikke spørgsmål.

- Vores rådgivningstjeneste sidder klar til at vejlede borgerne, så de kan få hjælp til, hvordan de kan spare energi i deres bolig. Men der er også mulighed for at deltage i et af vores webinarer om de stigende energipriser og høre, hvad man selv kan gøre for at undgå store overraskelser på el- og varmeregningen, fortæller Stine Leth Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der vil i første omgang blive afholdt tre webinarer, hvor det første allerede er på onsdag. Tilmelding til de gratis webinarer forgår på SparEnergi.dk.

SparEnergi.dk

Tilmelding til webinar

En række faktorer har betydet store prisstigninger på gas, el og olie. Her kan du se den forventelige årlige ekstra udgift til varme i et typisk hus på 140 m2, afhængigt af varmetype:

rich-media-3
Baseret på et forbrug på: 1696 m3 naturgas - 1948 liter olie - 18.100 kWh elvarme - 5.485 kWh el til varmepumpe Udgifter til anskaffelse indgår ikke.

Fjernvarme

Der er stor forskel på fjernvarmepriserne i Danmark. Det skyldes bl.a., at fjernvarmeværkerne producerer fjernvarme fra forskellige energikilder, eksempelvis biomasse, affald, naturgas, varmepumper og kul. Hvordan det enkelte fjernvarmeværks omkostninger påvirkes af de stigende energipriser, afhænger derfor af, hvilke energikilder der anvendes. Det er særligt husstande i fjernvarmeområder med et højt gasforbrug, der kan være udsatte for stigninger i deres varmeregning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

El

Elforbruget (ekskl. opvarmning) til f.eks. underholdning, lys og hvidevarer vil koste ca. 2.000 kr. ekstra i år for en bolig med et årligt forbrug på 4.000 kWh.