Lyt til artiklen:

Danske boligejere hoppede i Corona-arbejdstøjet

00:00
Hastighed: ???x
03:07

Abonnementsartikel

Surdej og strikkepinde blev for mange danskere opskriften på at få tiden til at gå under Corona. Men hvad har danskerne ellers brugt tiden på?

Ifølge en spørgeundersøgelse udarbejdet af analysevirksomheden YouGov, i samarbejde med ejendomsmæglerkæden Home, brugte en stor del også tiden på at forbedre eller renovere deres ejerbolig eller sommerhus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ud fra undersøgelsen står det klart, at danskerne både har haft lysten og ikke mindst tiden til at gribe fat i diverse boligprojekter. Der er blevet renoveret og forbedret alt fra køkkener og badeværelser til terrasser og fitnessrum rundt i de danske hjem, fortæller Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Make-over med rulle og pensel

Særligt hoppede danskerne i arbejdstøjet og gav sig i kast med en make-over af vægge, lofter, gulve eller vinduer. Knap en tredjedel af danskerne har haft gang i rulle, pensel og hammer mm., og det topper listen.

Nummer to på listen var projekter rundt om huset, hvor der er lagt nye sten eller brædder på terrasser eller i indkørsler.

Nummer tre er energirenovering.

2 ud af 3 boligejere - helårsbolig eller sommerhus - har været aktive i hjemmet eller fristedet i Coronatiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alt i alt har det givet mange hjem et løft, så det er lidt bedre og rarere at bo i, forhåbentligt, og står lidt skarpere, hvis det skal sælges, siger Michael Dalsager.

Klar fordel

De mange renoveringer kan ifølge Michael Dalsager være en klar fordel - særligt for de 11 procent, der har foretaget energirenoveringer.

- Uanset om man har efterisoleret, købt ny varmekilde eller nye vinduer, så er sådan en type renovering en fin investering set i lyset af de stigende energipriser, siger han.

Det er dog ikke alle, der har haft arbejdshandskerne på og pengepungen oppe.

Spørgeundersøgelsen viser, at hver 3. ikke har foretaget nogen former for renoveringer eller forbedringer af deres bolig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er særligt aldersgruppen på +60, der har holdt igen med at renovere deres boliger. Her svarede hele 42 procent, at de intet har forbedret eller renoveret.

Omvendt lyder det, hvis man spørger aldersgruppen på 18-29 år, hvor over tre fjerdedele har haft arbejdshandskerne på og pengepungen oppe.

TOP 10 Corona-projekter

1: Maling, tapetsering, pudsning (eks. gulv, væg, vinduer, loft).

2: Ny/renoveret terrasse og/eller belægning i haven eller indkørsel.

3: Energirenoveret (eks. ny varmekilde, nye vinduer/ruder, efterisolering).

Artiklen fortsætter efter annoncen

4: Nyt køkken/renoveret køkken.

5: Nyt bad/renoveret bad.

6: Hjemmekontor/hjemmearbejdsplads indrettet/renoveret.

7. Ny/renoveret carport og/eller skur.

8: Nyt tag/renoveret tag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

9: Drivhus/shelter/anneks opsat.

10: Ny tilbygning/inddragelse af førstesal/kælder til beboelse.

Kilde: YouGov for home, blandt godt 2000 repræsentative danskere over 18 år, gennemført juli 2021