Lyt til artiklen:

Populær minilæsser med nyt navn og design

00:00
Hastighed: ???x
02:46

Abonnementsartikel

LP-Low Position betyder, at minilæsseren har en lav konstruktionshøjde og et lavt maskintyngdepunkt. Dermed kan man for det første passere gennemkørselshøjder på under to meter uden at skulle klappe førerhustaget ned, og for det andet har man med denne klassiker en komfortabel indstigning og forbedret stabilitet.

Wiedemann har en lang tradition for LP-Low Position modeller, hvilket konsekvent er bevaret under ændring af den succesrige 1240LP til den nye model 1260LP, skriver Weidemann i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Weidemann skriver at ændringerne af maskinen er omfattende, og på mange områder tilpasset endnu bedre til de forskellige anvendelser:

Læsseren opfylder med sine 18,4 kW/25 hk emissionstrin Stage V og behøver således ingen efterbehandling af udstødningsgas.

Tiplasten er blevet øget med 18 procent i forhold til forgængermodellen og ligger alt efter udstyr på mellem 800 - 1.100 kg.

Optimeret styrevinkel og hækudhæng, gør denne Hoftrac® mere manøvredygtig.

Weidemann tilbyder ved alle maskiner en kinematik, der passer til maskinstørrelsen. På 1260LP-modellen er der monteret en P-kinematik, med en nøjagtig parallelføring over hele løfteområdet. Standard-læsseren har en løftehøjde på 2,50 meter, og som ekstraudstyr fås to yderligere læssearme med 2,70 meter og 2,90 meter. Dermed kan man opnå en støre løftehøjde uden at skulle skifte til en større maskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Weidemann har givet førerpladsen kabinen et helt nyt design, der giver føreren væsentligt mere plads og dermed komfortable arbejdsforhold.

Belysningen kan tilpasses til forskellige krav. Som standard er der monteret to LED-arbejdslygter forrest og én bagest (1.000 lumen). Derudover fås som ekstraudstyr en lygtepakke med 2.000 lumen, samt et rotorblink (LED).

Ændret transmission

Normalt drives en Weidemann Hoftrac® enten af et hydrostatisk drev med kardanaksel, fordelergear og aksler eller af et hydraulisk/hydrostatisk drev via oliemotorer på akslerne.

Til den nye 1260LP har Weidemann valgt et andet drevkoncept. Ved det såkaldte Direct Wheel Drive (dwDrive) er der monteret hjulnavsmotorer direkte ved hvert hjulene. Hjulnavsmotorerne drives i den forbindelse af en kørehydraulikpumpe, hvorved der ikke opstår mekaniske tab.

Derudover kan 1260LP-modellen på grund af sin lave vægt på 2.100 kg, nemt transporteres på en 3,5 tons trailer.