Lyt til artiklen:

Mobilt hønsehus til økologiske høns

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Abonnementsartikel

Overby Export introducerer nu Chicken Caravan Euro, som er et mobilt hønsehus, der er udviklet til at opfylde kravene til økologiske høns.

Det kommer i tre størrelser: 30 m2 med plads til 180 høns, 60 m2 med plads til 360 høns og den største på 90 m2 med plads til 540 høns.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mobilt med skrab

Det australske Chicken Caravan Euro leveres valgfrit med eller uden bund, hvor begge løsninger tilgodeser behovet for, at hønsene skal kunne skrabe.

Uanset valget så er det nødvendige skrabeareal per økologisk høne til stede. Hønsehuset er monteret på hjul, så det kan flyttes med traktor, ATV eller lignende.

- Mange økologiske hønseavlere vil helst have en mobilløsning uden bund, så hønsene kan skrabe direkte i jorden, men det er ikke alle myndigheder, der vil acceptere dette. Derfor tilbyder vi også en løsning med bund, som under alle omstændigheder opfylder kravene til økologisk hønseavl, siger Tommy Overby, Overby Expert Consulting.

Alle husene er bygget i sandwichelementer, som isolerer mod kulde og varme. Den bærende konstruktion er udført i galvaniseret stål.

rich-media-2
I siderne er der vindnet og et gardin, der kan rulles ned og dermed beskytte mod regn og rusk. Foto: Overby Export.

Beskyttet mod vilde fugle

Fugleinfluenza kan være en stor udfordring i forbindelse med mobile hønsehuse. Men med Chicken Caravan Euro kan risikoen minimeres, fordi hønsene kan holdes afskærmede og beskyttede mod vilde fugle inde i det mobile hønsehus, skriver Overby Export.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er den fornødne plads og adgang til vand og foder.

Lav startpris

Chicken Caravan Euro vognene kan leveres i en Basic- eller HiSpec-udgave.

Basic-udgaven er den "billige" løsning, som leveres med fodertrug og vandbeholdere i plastic. Æggene indsamles manuelt for hver redekasse, men man bliver hjulpet af, at æggene automatisk triller ud foran kassen.

HiSpec-udgaven er udstyret med foder- og vandstrenge, hvor vand- og fodertrug fyldes automatisk fra de centrale vand- og foderbeholdere. Æggene indsamles centralt via et bånd. Desuden kan husene udstyres med diverse tilvalg i form af automatisk åbning-/lukning af redekasser og så videre.

- Vi synes, at vi har fået udviklet en økonomisk attraktiv løsning, hvor det kun koster godt 500 kroner per økologiske høne at anskaffe en Chicken Caravan Euro, opsummerer Tommy Overby.