Lyt til artiklen:

Udfordringer fører til nye løsninger hos DBVVS

00:00
Hastighed: ???x
03:22

Abonnementsartikel

Indehaver af DBVVS, Erik Nystrøm, er uddannet ingeniør. Derfor ligger det også lige til højrebenet for ham at udvikle nye systemer, som kan afhjælpe de problemstillinger, der findes, når de gælder buffertanke.

- Det kan være en udfordring at holde temperaturen nede på en traditionel varmtvandsbeholder og dermed undgå legionellabakterier. Når den runder 50 grader, er der stor risiko for bakteriedannelse. Legionellabakterier kan være farlige og gøre dig rigtig syg - især hvis du er svækket i forvejen, fortæller Erik Nystrøm.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Derfor tog han sagen i egen hånd og udviklede en buffertank, som han kalder en tre-i-en-løsning, hvor det er muligt at holde temperaturen nede.

- Vi har lavet en beholder, hvor der er en buffertank til radiator/gulvvarme - her kan den køres op på 35 grader. Oven over sidder den anden beholder, hvor du kan have en endnu højere temperatur, som du kan bruge som brusevand, fortæller Erik Nystrøm og tilføjer:

- I den øverste beholder har vi lavet en spiral i rustfrit stål på 30 meter. Fordelen her er, at der ikke er noget stillestående vand. Så når du lukker op for vandhanen, løber der koldt vand ind i bunden og varmt vand ud i toppen af spiralen. Der er kun omkring 15 liter vand i spiralen hele tiden, og derfor meget mindre risiko for legionellabakterier.

rich-media-2
Her ses den nye buffertank 50+120 liter med sanitets spiral. Foto: DBVVS.

Samarbejde med fabrikken

Da Erik Nystrøm sad med udviklingen af buffertanken hentede han inspiration til spiralløsningen fra lignende produkter i Tyskland, for han havde aldrig set dem i Danmark før.

Da tegningerne til den nye buffertank var færdige, sendte han dem til den fabrik i Ungarn, som virksomheden samarbejder med. Herefter gik produktionen i gang, og DBVVS tilbyder nu buffertanken i to størrelser - 50 + 120 liter og 100 + 300 liter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har solgt den nye model i et halvt års tid. Vi monterer næsten denne model på alle vores varmepumper nu. Det er dejlig nemt, fordi det er én beholder, og det tager os én dag at installere, siger Erik Nystrøm.

Den fynske virksomhed leverer produkter til både private kunder og virksomheder i hele landet. Udover buffertanke, producerer og sælger DBVVS blandt andet også varmepumper, akkumuleringstanke og varmtvandsbeholdere.

En helt anden pris

Ifølge Erik Nystrøm er der store besparelser at hente, hvis buffertanken bliver købt hos DBVVS.

- Prisen hos os er en helt anden, end hvad du normalt giver for en buffertank. En tilsvarende kan nemt koste 30-35.000 kroner. Den her koster 10.000 kroner. Vi kan holde prisen nede, fordi vi sælger den direkte fra hjemmesiden og får den fremstillet på fabrikken i Ungarn, fortæller Erik Nystrøm og fortsætter:

- Vi har så heller ikke smukkeseret den med et hvidt kabinet eller lignende. Det er en rund beholder med isolering udenpå. Så kunden må selv bygge en kasse om den, hvis den skal være pæn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil videre har udseendet dog ikke været noget problem for kunderne, for ifølge Erik Nystrøm har DBVVS allerede solgt godt af den nye buffertank og fået positiv feedback tilbage.

- Vi regner med at sælge mange flere i fremtiden, fordi det er en smart beholder, som er billig og samtidig giver en god løsning, siger Erik Nystrøm.