Lyt til artiklen:

Katten Keith er kleptoman

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Abonnementsartikel

I en lille forstad til den New Zealandske by Christchurch hærger en listetyv. Det har været et problem for mange af byens borgere, men først nu kommer sandheden om den skyldige frem.

Det skriver blandt andet avisen The Guardian.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det viser sig nemlig, at gerningsmanden er en kat. Nærmere betegnet katten Keith.

Keith er fem år gammel og kulsort. Keith bor hos Ginny og David Rumbold, og ifølge de to, har Keith bragt alle mulige genstande tilbage til sine ejere. Blandt de mange genstande er BH'er, trusser, hele tørresnore med klemmer og ikke mindst et par sikkerhedssko fra en lokal håndværker.

Sidstnævnte sikkerhedssko er hjembragt af den listige kat til trods for, at ejeren af skoene forsøgte at holde på dem ved at lægge et par halvandet kilo tung håndvægte ovenpå.

Det generede dog ikke Keith, der på behændig vis alligevel fik skoene med sig hjem.

Politiet på sagen

Værst er det dog, at Keith nu har hjembragt en hashpibe og en lille pose med hvidt pulver, hvilket har fået det lokale politi til at reagere, da de gerne vil i kontakt med ejeren. Politiet meddeler dog, at de ikke ønsker at sigte katten for forbrydelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge onlinemediet stuff.co.nz har ejerne af Keith forsøgt at spærre katten inde, men det resulterede blot i, at de kom hjem til et raseret og ødelagt juletræ uden pynt.

Nu har Ginny og David Rumbold i stedet anbragt en kasse udenfor deres hus med alle de ting, som Keith bringer med hjem, og de håber, at beboere i området, der mister ting, vil komme forbi og hente deres ejendomme.

I denne video kan du se katten Keith og høre Ginny Rumbold fortælle mere om listetyven på kattepoter.