sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Flere og flere danskere rejser til USA i januar

00:00
Hastighed: ???x
04:58

Abonnementsartikel

Har du selv overvejet at rejse til USA på din næste ferie, så kan du måske overveje hvad det egentlig er der trækker i netop dig.

Drag på eventyr og oplev en helt anden verden

Selv om du måske aldrig har sat dine fødder på noget amerikansk jord, så kan det sagtens tænkes at du har et stort ønske om at opleve USA. Det er let at høre begejstringen i stemmen på vennerne, når de har været afsted på en tur til USA og når de flittigt fortæller om de mange muligheder for at se og opleve alverdens ting der ligger helt fjernt for den danske kultur, så er man for det meste solgt for stanglakrids.

Der er ikke noget at sige til at man bliver draget med i de vilde eventyr og får lyst til at prøve det på egen krop. Det skal desuden starte et eller andet sted med den første tur, så pak du bare tasken og få en oplevelse for livet du sent vil glemme.

Når du skal afsted til USA, så er det vigtigt at huske de praktiske ting der er ved denne slags rejser. Der er bl.a. lidt forarbejde du skal have klaret derhjemmefra som f.eks. en ansøgning for at få tilladelse til at opholde dig som turist i USA. Denne ansøgning kaldes for et ESTA og de mange spørgsmål om dette kan du få svar på her.

Et ESTA er nødvendigt for sikkerheden i USA om at gøre

Først og fremmest skal du selvfølgelig vide hvad et ESTA er, for at forstå hvad det skal bruges til. ESTA er en elektronisk rejsetilladelse som du skal søge om at få, når du er dansk statsborger og ønsker at rejse ind i USA og opholde dig der enten som turist eller forretningsrejsende.

Danske statsborgere er visumfrie i forhold til USA, men for at sikre at der ikke bliver lukket skidt og kravl ind over grænsen til USA som f.eks. mulige terrorister, så er det efter tragedien den 11. september 2001 et krav at man som minimum har ansøgt om et ESTA, der her vil være USA's accept til at lukke dig ind over grænserne.

Du skal bruge et ESTA med det samme du krydser grænsen til USA fra en havn. Det vil sige at personer der er på krydstogt og kun kort kommer, ind over grænsen til USA også skal have et ESTA, selv om der kun vil være tale om et kort ophold ombord på en båd.

Rejs afsted til USA lige så tosset du vil på samme ESTA

Når du har et ESTA, så kan du frit rejse til USA lige så tosset du vil i de næste 2 år, hvis du stadig benytter det samme pas og det ikke er blevet fornyet siden din ansøgning. Grunden til at dit pas har en afgørende betydning for gyldighedsperioden for dit ESTA er, at du når du får dit ESTA modtager det elektronisk på dit pas i stedet for at modtage fysiske dokumenter i hånden. Det er kun det pasnummer du oplyser ved din ansøgning, som vil kunne benytte sig af ESTA i de 2 år og i og med at en fornyelse af et pas giver et nyt pasnummer, så er det altså også slut med ESTA fra denne dato.

Når du har dit ESTA, er det dog vigtigt at huske at du ikke bare kan rejse til USA og opholde dig der i 2 år før at du rejser hjem igen. Der et krav om at du efter 90 dages ophold inklusive rejsedagene skal rejse hjem til Danmark og om du så vælger at tage tilbage igen allerede ugen efter, er din egen sag - bare at du opholder dig højest 90 dage ad gangen i USA.

Det er simpelt at ansøge om et ESTA

Selve ansøgningen om et ESTA er simpel og kan klares fra din egen computer, tablet eller smartphone. Du vil blive bedt om at oplyse nogle forskellige ting i ansøgningen, bl.a. hvad dit pasnummer og din e-mailadresse er. Her er det vigtigt at du får tjekket efter for tastefejl for hvis disse oplysninger ikke helt korrekte, så vil dit ESTA ikke kunne nå frem til dig og blive registreret på dit pas.

Når du er færdig med at udfylde din ansøgning og du har betalt for dit ESTA, så skal du ikke gøre så meget andet end at tjekke din indbakke på din mail. Her vil du modtage en kvittering på at du har ansøgt om et ESTA og at det er registret på dit pas. Denne mail skal du ikke printe ud eller gøre mere ved. Det er blot for at fortælle dig at du nu kan rejse afsted til USA på det angivne pas uden problemer.

Tidshorisonten for behandlingstiden er meget forskellig fra person til person, men de fleste oplever at der er tale om ganske få timer fra der er ansøgt og betalt for ESTA til at de modtager kvitteringen. Der siges dog at du skal forvente et par dages behandlingstid, så det er ikke smart at vente til du står i lufthavnen med at søge om ESTA. Du får i hvert fald ikke lov til at boarde dit fly uden.

Udpeg et område i USA der trækker mest i dig

Nu når du har helt styr på dit ESTA og ret sikkert også dit pas, da det helt klart er smartest at tjekke dette for gyldighedsperiode i god tid før afrejse, så er det bare med at slå lyt lapperne ud og suge til dig, når vennerne kan fortælle om hvor de har erfaret det fedeste i USA.

Bestil et ophold der ikke kræver at du skal køre langt til alt du gerne vil opleve, så størstedelen af din rejse ikke ender med at foregå i en bil i USA. USA dækker over et stort område og dagene går hurtigt.