Lyt til artiklen:

Keder din hest sig? Sådan kan du hjælpe

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Abonnementsartikel

Lige nu er vi ved at være halvvejs gennem vinteren, og der er stadig et par måneder til, at vi kan håbe på lyse og lune dage. Så hvis din hest er ved at vise tegn på, at den keder sig, så er det måske på tide at hjælpe din firbenede bedste ven. Her er en række generelt anerkendte tips til at forvandle de grå timer til sjov.

Legetøj

Legetøj er altid godt. Jo mere hesten har at beskæftige sig med, jo bedre er det. Der findes masser af forskellig legetøj på markedet, som en hest kan underholde sig med i boksen, lige fra selvoppustelige bolde med håndtag, til bamser, der kan hænges op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Leg med maden

Selvfølgelig er mad ikke noget, man leger med, men det kan faktisk være en god måde at fordrive tiden på. I stedet for et enkelt fodernet, så del høet op i flere, mindre hø-net. Gerne med mindre åbninger, så udfordringen bliver større.

En anden mulighed er foderbolde, der er også kan bruges i en boks, ligesom man kan få foderdispensere til godter.

Eller hvad med at give et par æbler i vandingstruet?

Klikkertræning

Klikkertræning kan de fleste finde ud af, og det er en god måde at aktivere både rytter og hest på. Og så kan man ligefrem få noget fornuftigt ud af de grå vinterdage ved at lære hesten nye ting.

Flere besøg

Erfaringerne viser, at flere besøg fordelt hen over dagen er bedre end et langt besøg hos hesten. Så har du mulighed for det, så duk op både i tide og utide, så dagen bliver brudt mere op for din hest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kombiner gerne besøgene med pelspleje. Du ved, at din hest elsker det.

Trailertræning

I den mere seriøse afdeling er det en god idé at bruge vinteren til at trailertræne med din hest. Du vil blive glad for det, når solen dukker op, og du og hesten uden problemer kan smutte ud i den nærmeste skov.

Musik i stalden

Adskillige undersøgelser har vist, at musik i stalden kan være en god ting for heste. Nogle mener, at det skal være klassisk musik, andre tyer til mere rytmisk musik, hvor hesten kan føle rytmen.

Eksempelvis viser en undersøgelse fra 2019 foretaget af Naomi Hartman og Linda Margaret Greening fra Hartpury University i Storbritannien, at klassisk musik (Beethovens niende symfoni) afspillet om natten, har en positiv afsmitning på hestens humør.

Under alle omstændigheder skal musikken ikke være for høj, men ifølge flere eksperter må den gerne være i "ørehøjde".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og så skal du selvfølgelig holde øje med, om din hest er "oppe på beatet" eller ej. Det er ikke alle heste, der bryder sig om musik.