Lyt til artiklen:

John Deere afslører ny førerløs traktor

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Abonnementsartikel

For John Deere bød starten på året på en gedigen overraskelse. Den berømte traktorproducent præsenterede på CES 2022-messen en helt ny, fuldautomatisk traktor.

Den nye maskine kombinerer Deeres 8R traktor med et jordbearbejdningsredskab med producentens eget TruSet-system, GPS-system og en række helt nye teknologier.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

John Deeres tanker bag den 100 procent førerløse traktor er, at verden har brug for mere mad, og det skal i fremtiden leveres af landbrug med mindre areal til rådighed og forventet mindre kvalificeret arbejdskraft.

Samtidigt forudser John Deere klimaforandringer, hvor der skal arbejdes under mere udfordrende vejrsituationer.

Alt dette gør, at man forventer, at landmænd over hele kloden kommer til at arbejde på markerne i en større del af året end nu.

rich-media-2
John Deeres mejselplov er udstyret med et jordbearbejdningsredskab med producentens eget Tru-set system, der giver øget kontrol og bedre ydelse under markarbejdet. Pressefoto.

Undgår automatisk forhindringer

Den nye førerløse traktor er udstyret med seks stereo-kameraer, der til sammen giver et komplet 360 graders udsyn. Alle kameraernes live-billeder kører gennem et neuralt netværk med en hastighed på under 100 millisekunder per billede.

Dette gør traktoren i stand til i realtid at registrere alle forhindringer og er dermed i stand til at stoppe, hvis det er nødvendigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traktoren arbejder indenfor et GPS-afgrænset område, og den sikrer sig løbende, at den er på rette plads med en nøjagtighed på ned til en tomme (2,54 centimeter.)

rich-media-4
Den førerløse traktor kommer med helt nye teknologier. Pressefoto.

Tjek via mobilen

Det eneste man som landmand har brug for at gøre, er at transportere maskinen hen til det sted, hvor den skal arbejde og derefter konfigurere den til at arbejde uden fører.

Herefter kan landmanden tage sig af andet arbejde, mens traktorens indsats løbende kan tjekkes via mobilen.

Maskinens software, John Deere Operations Center Mobile, giver adgang til live video, billeder og data, hvilket betyder, at man kan justere hastighed, dybde og meget mere.

Hvis der skulle opstå problemer, bliver brugeren informeret øjeblikkeligt, så indstillingerne kan justeres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

John Deere har endnu ikke oplyst, hvornår vi kan forvente at se den førerløse 8 R-traktor her i Europa.