Lyt til artiklen:

Hund uskadt efter slagsmål med formodet ulv

00:00
Hastighed: ???x
01:19

Abonnementsartikel

I sidste uge kunne man i flere medier læse om en jagthund, som torsdag den 6. januar var i kamp med en formodet ulv i en juletræsplantage nær Svenstrup i Nordjylland.

Hundens ejer var på jagt med sin hund, da hændelsen fandt sted. Hunden løb ifølge ejeren frit og fik færten af et andet dyr, forfulgte det og kom i kamp med det. Jægeren har bekrevet det forfulgte dyr som dobbelt så stort som hunden, mager og ranglet og med busket hale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen DNA-spor efter ulv

Efter hændelsen blev hunden undersøgt af en dyrlæge på Svenstrup Dyreklinik, som konstaterede, at den ikke havde skader hverken i form af huller eller blå mærker. Dyrlægen fandt heller ikke blod i hundens pels eller skæg.

Det er blevet nævnt i flere medier, at Naturstyrelsen ville foretage en DNA-undersøgelse for at se, om man kan identificere ulven. I den forbindelse har der været forlydender om, at hundeejeren eller dyrlægen skulle være i besiddelse af en klud med blod fra hundens pels, men det har vist sig ikke at være tilfældet.

Dermed er der ingen DNA-spor af den formodede ulv, som kan sendes til analyse, konstaterer Miljøstyrelsen efter at have modtaget indberetning om hændelsen fra ulvekonsulenten.