Lyt til artiklen:

Her er de mest populære hunderacer og -navne i 2021

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Agria Dyreforsikring har igen i år lavet en liste over, hvilke hunderacer og - navne, der var mest populære i året, der gik. Se om din hund er blandt de mest populære.

Sidste år lavede Agria Dyreforsikring en liste over de mest populære hunderacer i 2020, men i 2021 indtog en ny race førstepladsen, fortæller Lotte Evers, hundeekspert hos Agria:

- I 2020 var bichon havanais den mest populære race, men i år har den veget pladsen til en gammel kending - den evigt populære labrador retriever, der har indtaget andenpladsen. Den mest populære race i 2021 var faktisk ikke én race, men et potpourri af forskellige racer, hvilket var noget helt nyt på listen.

Mest populære racer

Top ti over de mest populære hunderacer i 2021 så derfor således ud:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

1. Blandingshund

2. Labrador retriever

3. Bichon havanais

4. Golden retriever

5. Coton de tulear

6. Cavalier king charles spaniel

7. Schæferhund

8. Fransk bulldog

9. Shih tzu

10. Staffordshire bull terrier

Mest populære hundenavne

Som noget nyt i år har Agria også lavet en liste over de mest populære hundenavne blandt de hunde, der tegnede forsikring i 2021, fordelt mellem hanhunde og tæver.

De fem navne der i 2021 oftest blev kaldt efter hanhunde over det danske land var:

1. Eddie

2. Charlie

3. Carlo

4. Milo

5. Balder

De mest populære navne blandt tæverne var:

1. Luna

2. Molly

3. Alba

4. Bella

5. Wilma

- I forhold til navnene er der en klar trend: Alle navnene er i to stavelser. Det giver jo også god mening, for navne med to stavelser er både lette at bruge, når man selv kalder på hunden, og nemme for hunden at forstå, selvom man måske skal forvente, at mere end én hund kommer løbende, hvis man kalder på Eddie eller Luna, siger Lotte Evers.