Lyt til artiklen:

Hunde kan snuse sig frem til Covid-19

00:00
Hastighed: ???x
01:17

Abonnementsartikel

Med en lugtesans, der er op til 100.000 gange mere følsom end menneskers, er hunde blevet ansat i tjenesten for at opsnuse alt fra smuglergods til afgrødeskimmel til kræft. Og nu er turen også kommet til Covid-19, skriver the Guardian.

I slutningen af ??2021 offentliggjorde forskere ved Florida International University et studie af hunde-Covid-detektion, hvor de fire deltagende hunde demonstrerede en nøjagtighedsgrad på 97,5 procent i at identificere biomarkører forbundet med Covid-19.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en af ??de højeste procenter, jeg nogensinde har set, og jeg har udført dette arbejde i over 25 år med alle slags detektorhunde, siger FIU's Dr. Ken Furton, en førende forsker i retsmedicinsk kemi med speciale i duftdetektion.

En anden undersøgelse fra London School of Hygiene and Tropical Medicine viste, at hunde kunne identificere Covid 82-94 procent af tiden, hvorimod nyere tysk forskning satte deres succesrate på 95 procent, skriver the Guardian.

Hunde er i stand til at generalisere lugte, hvilket betyder, at de kan opdage alle i øjeblikket kendte Covid-19-varianter, ligesom de kan genkende alle slags sprængstoffer, når de trænes, forklarer Furton.