Lyt til artiklen:

iMow bliver endnu smartere

00:00
Hastighed: ???x
02:59

Abonnementsartikel

Med Stihls nye robotplæneklipper, iMow RMI 422 PC, bliver det ifølge producenten endnu nemmere at holde haven.

Det sker blandt andet via den medfølgende iMow-app, en ny Direct Drive Home funktion og en smart regnsensor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Robotplæneklipperen kan klare mellemstore græsarealer på op til hele 1.700 kvadratmeter og er nyeste skud på stammen i iMow-serien.

Den lige vej hjem

Mow RMI 422 PC er som nævnt udstyret med funktionen "Direct Drive Home", som sikrer, at den tager den mest effektive vej tilbage til ladestationen.

Robotplæneklipperen styrer selv sin arbejdstid inden for de aktive tider - det vil sige hvornår og hvor længe den behøver klippe for at opnå et perfekt resultat.

Ved regn beregner den desuden, hvordan den indhenter den mistede tid, takket være en regnsensor, som sidder på oversiden. RMI 422 PC registrerer både midlertidige og permanente forhindringer og opdaterer dataene på sit eksisterende kort.

rich-media-2
Stihl RMI 422 PC kan styre via den medfølgende iMow-app. Pressefoto.

- RMI 422 PC er en veludviklet og intelligent robotplæneklipper og nyeste skud på stammen i iMow-serien. Den er udstyret med GPS, kan bruges sammen med iMow-appen og har funktionen Direct Drive Home, som giver en endnu mere effektiv klipning af din græsplæne, siger Mats Gustafsson, som er produktchef hos Stihl Norden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styring via iMow-app

Robotplæneklipperen sluttes til den innovative iMow-app, som desuden er kompatibel med Smart Home-løsningen Alexa. Brugeren kann gennem appen kommunikere direkte med robotplæneklipperen. For eksempel kan brugeren sende robotten tilbage til ladestationen med det samme, stoppe den automatiske klipning og se, hvor i haven den befinder sig.

Via mobilen kan man desuden opdatere klippeplanen, lade den klippe lidt ekstra i ønskede områder, nemt få vist statistik og optimere græsklipningen mest muligt. Brugeren får også et overblik over, hvornår det er tid til service, eller om robotten skulle ske at sidde fast.

- Appen giver dig virkelig fuld kontrol over din robotplæneklipper. Du kan eksempelvis nemt ændre driftstiderne, hvis børnene skal ud at lege eller i forbindelse med haveprojekter. Med appen har du også et godt overblik over statistikken og hvornår, det er tid til service - direkte på din mobil eller tablet, siger Mats Gustafsson.

rich-media-4
Udvendigt minder RMI 422 PC om sin forgænger. Pressefoto.

Udvendigt minder RMI 422 PC om sin forgænger, og den bevægelige hjelm giver gennemtænkt beskyttelse mod både vejr, vind og forhindringer. RMI 422 PC er udstyret med en dobbeltslebet kniv, har lavt støjniveau og en sikkerhedsfunktion, som slår knivsystemet fra, når robotten løftes op fra jorden. Robotplæneklipperen har en kompakt ladestation, som måler 46 x 84 cm.

Stihl RMI 422 PC kan fås hos autoriserede Stihl forhandlere fra foråret 2022.