Lyt til artiklen:

Masser af blæs og ingen støj

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Den nye løvblæser Stihl BGA 60 egner sig optimalt til både private og semiprofessionelle.

Med en blæsekraft på 15 Newton er Stihl BGA 60 den mest kraftfulde batteridrevne løvblæser i Stihl AK-systemet - et batterisystem tilpasset private brugere.

Den børsteløse EC-motor med hastighedsregulering og boost-funktion leverer en blæsekraft og luftgennemstrømning på op til 780 m3/h.

Selv om den har masser af kræfter, vejer maskinen blot 2,5 kg, og 3,8 kg inklusive det anbefalede AK 30-batteri.

BGA 60 kan anvendes i meget støjfølsomme områder, hvilket gør den velegenet til den haveinteresserede, som ikke vil genere sine naboer, men også til den semiprofessionelle bruger, som ikke har pleje af grønne arealer som sin primære arbejdsopgave og har behov for en let og effektiv løvblæser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Takket være batteridriften betyder brugen af BGA 60 både nul emissioner og mindre støj. Brugeren behøver ikke høreværn, og det er muligt også at anvende løvblæseren i støjfølsomme områder - for eksempel tætbebyggede boligområder eller i nærheden af hospitaler og ældreboliger, siger Mats Gustafsson, produktchef for Stihl Norden.

Nem at justere

Den kompakte konstruktion af BGA 60, og det velafbalancerede design med tyngdepunktet tæt på håndtaget, gør ifølge producenten brugen behagelig. Blæserøret længde kan justeres efter brugerens behov, hvilket både sikrer ikke god ergonomisk arbejdsstilling samt optimal blæsekraft.

Ved kontakt med jorden, for eksempel ved fjernelse af fastsiddende haveaffald, beskytter en metalring på det runde mundstykke blæserøret mod slitage.

Den batteridrevne løvblæser drives af et 36 V lithium-ion-batteri, som indgår i batterisystemet Stihl AK. Af hensyn til fuld ydelse anbefaler Stihl, at man benytter AK 30-batteriet.