Lyt til artiklen:

17 golden retrievere indleveret til Dyrenes Beskyttelse

00:00
Hastighed: ???x
02:36

Abonnementsartikel

Ikke mindre end 17 golden retrievere blev for nylig kørt til Brande Internat, som hører under Dyrenes Beskyttelse.

Det drejer sig om fire hvalpe og 13 voksne hunde. Hundene kommer fra et dødsbo, hvor de formentlig igennem længere tid har måttet klare sig selv, før det blev opdaget, at ejer var gået bort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Evakueringen af de 17 hunde er sket i et godt samarbejde mellem Dansk Kennel Klub og Dyrenes Beskyttelse.

Nogle af hundene var i dårligere stand end andre, og i mangel på mad har de derfor spist grus. Det var særligt to af hundene, som var meget tynde, da de ankom til internatet.

- Det er en trist sag, hvor hundene har gået lang tid for sig selv, før de blev fundet, hvilket også kunne ses på hundenes tilstand. Da hundene blev opdaget, blev de derfor straks bragt til Brande Internat, hvor vores dyrlæger og personale har taget sig godt af dem, og sørget for at de fik alt den hjælp, de havde brug for, fortæller Yvonne Johansen, Dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Spiste grus i desperation

Da hundene blev undersøgt af dyrlægen, havde et par af de tyndeste skader på tænderne. Det kan tyde på, at de har spist grus i et forsøg på at opnå en mæthedsfornemmelse ved at fylde maven, fordi de simpelthen ikke har kunne komme til anden mad.

- Der var heldigvis ingen af hundene, der havde særligt slemme bidskader og vi er meget imponerede over, hvor søde og gode de er. Det er helt klart nogle hunde, der, inden ejeren død, er blevet taget meget fin hånd om, fortæller Yvonne Johansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hundene har alle sammen været ved dyrlæge og er blevet helbredsundersøgt. På nuværende tidspunkt ser det ikke ud til, at hundene havde taget varig skade af at gå uden mad og vand. De har heller ikke umiddelbart andre sygdomme.

Et stort arbejde

Det er et stort arbejde og kræver særlige kompetencer at tage så mange hunde ind på et internat. En del af dem har været igennem en lang proces, hvor deres maver skulle vænnes til at spise igen, så hundene kunne komme tilbage på normal vægt.

- Det er en langsommelig proces at hjælpe hunde tilbage i god foderstand. Et par af dem vejede kun lidt over 13 kg, hvilket er alt for lidt for en voksen Golden Retriever, så det har krævet tålmodighed og stort arbejde at få dem tilbage i god stand. Derudover var der et par stykker af de voksne, som var lidt skræmt over situationen, og vi har derfor lagt stor energi i at socialisere hundene med hverdagsting som at få snor på og gå tur, fortæller Yvonne Johansen.

Hvis du er interesseret i at adoptere en af hundene, skal du rette direkte henvendelse til Brande Internat på dbbrande@hundeogkattepension.dk