Lyt til artiklen:

Maskiner under Broen sprænger rammerne

00:00
Hastighed: ???x
04:05

Abonnementsartikel

Lysten til at udstille på den grønne maskinmesse Maskiner under Broen er så stor, at udstillingsleder Erik Nissen har været nødt til at sprænge de fysiske rammer og udvide standarealet i forhold til sidste udstilling i august 2018.

- Indtil videre har 100 virksomheder købt standplads, og vi forventer klart at runde de 106 udstillere, som er vores egen rekord. Netop derfor er det mildest talt imponerende, at vi allerede nu har været nødt til at finde tegnebrættet frem og udvide standarealet i forhold til sidst. Der bliver ganske enkelt købt større stande, og det kan vi kun tolke på én måde: Virksomhederne vil det her, fastslår Erik Nissen, som allerede har solgt 22.250 m2 standareal til udstillingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Maskiner under Broen slog portene op sidst, var det samlede standareal 21.000 m2.

Der er naturligvis ikke uendelig plads på udstillingsarealerne i Middelfart ved den nye Lillebæltsbro, men Erik Nissen pointerer, at efter udvidelsen er der plads til knap 25.000 m2 stande, så der er stadig håb for de virksomheder, som endnu ikke har bestilt en stand til Maskiner under Broen den 24. og 25. august 2022.

Kræver plads

Hos brancheforeningen Maskinleverandørerne, der arrangerer Maskiner under Broen, er formand for foreningens messeudvalg, Birger Pedersen, begejstret for den store opbakning til udstilling, men han understreger, at formålet ikke er at skabe den størst mulige udstilling.

- Det handler om at lave den bedste udstilling for både besøgende og udstillere, og vi har ingen ambitioner om at vokse for meget. Alligevel er det glædeligt, at maskinleverandører fra hele landet ikke kan vente med at komme ud og vise deres produkter. Og i forhold til det større standareal tror jeg, at det har betydet noget, at vi officielt har tilladt tændte motorer og maskindemonstrationer på standene. Det kræver jo lidt ekstra plads, så sikkerheden er i orden, når fagfolkene tester grejet selv, siegr Birger Pedersen, der desuden er indehaver i Timan A/S, som netop vil bruge noget af standarealet på at tilbyde gæsterne at prøve maskinerne.

Hele produktsortimentet med

En af de udstillere, som har valgt at købe en større stand end ved sidste udgave af Maskiner under Broen, er Epoke A/S. Virksomheden havde 250 m2 til rådighed i 2018 men hele 500 m2 i år, og det skyldes, at man simpelthen vil tage hele sortimentet med, fortæller sælger John Overgaard Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Først og fremmest vil vi gerne vise hele vores produktprogram frem denne gang, og det kræver mere plads. Men vi har også vores BRODD-serie af mekaniske fejemaskiner til montering bag traktoren. Det er solidt udstyr, som vi ikke tidligere har promoveret i Danmark, men det kommer vi altså til Maskiner under Broen for at gøre, siger han.

Ligesom alle andre leverandører og producenter i branchen opfordrer han desuden kunderne til at være tidligt ude med ordrerne, da hverken leverancetiderne eller priserne lader til at være på vej tilbage i et naturligt leje lige foreløbig.

Fuldt program til kommunerne

Bucher Municipal A/S er en ny udstiller på Maskiner under Broen, og de har valgt at starte med 500 m2 til udstillingen i august. Det skyldes, at virksomheden har samlet alle deres brands under ét navn - Bucher Municipal - som de nu er klar til at præsentere især de kommunale indkøbere for.

- Vi står klar til at servicere kommunerne med vinterudstyr og fejebiler fra de kompakte modeller i byrummet med 2-5 m3 i volumen til de store, lastbilmonterede med 14 m3. Vi skræddersyr hver maskine til den enkelte kundes behov, og derfor er vi også nødt til at have god plads på Maskiner under Broen for virkelig at vise mulighederne fra hele programmet, fortæller Area Manager Danmark, Henrik D. Kristensen.

Han forventer, at der vil være særlig publikumsinteresse for den del af maskinerne, som er på el.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen tvivl om, at grøn omstilling og bæredygtighed står rigtigt højt på den kommunale dagsorden. Derfor glæder vi os til at præsentere eksempelvis vores el-fejebiler, der kan køre ti timer på én opladning, siger han.