Lyt til artiklen:

Restriktioner på salg af træpiller

00:00
Hastighed: ???x
01:12

Abonnementsartikel

Netop i disse dage er det værd at tjekke, om du er sikker på at have træpiller nok til resten af vinteren. Krigen i Ukraine medfører nemlig, at nogle forhandlere begynder at lægge restriktioner på salget for at sikre, at der er træpiller nok til alle kunder.

Det gælder primært forhandlere, der får leveret varer fra Rusland, der er storproducent af træpiller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen på varme stiger voldsomt - men hvad med træpillerne?

Se også:

Prisen på varme stiger voldsomt - men hvad med træpillerne?

Hamstring

Hos Højlund Mølle, der er en af Fyns store forhandlere, har man allerede begrænset salget til maksimum to paller. I et brev, der er sendt til kunderne lyder det:

"Vi oplever nogle af vores kunder er begyndt at hamstre træpiller grundet situationen i Rusland og Ukraine. Vi har derfor besluttet, at sætte restriktioner på antallet af paller der kan købes, derfor er det kun muligt at bestille to paller træpiller ad gangen. Kunder, der får træpiller blæst ind, kan få leveret op til tre tons".

Udfordringen for forhandlerne er også, at man ikke kan få bekræftet levering af allerede bestilte træpiller, ligesom Rusland nu rammes af sanktioner.

Så måske er det værd at give din normale forhandler et opkald, for at tjekke, om du nu også kan få varme resten af vinteren.