Lyt til artiklen:

Nu kan du igen søge om støtte til boligforbedring

00:00
Hastighed: ???x
02:27

Abonnementsartikel

Snart bliver det igen muligt for landets boligejere at søge om tilskud fra Bygningspuljen til eksempelvis at skifte fra naturgas eller oliefyr til varmepumpe, efterisolere huset eller sætte nye vinduer i.

Projekterne sparer energi i de huse, hvor forbedringerne gennemføres. I denne omgang er der 300 millioner kroner i puljen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forskellige boligforbedringer

Alle kan søge om tilskud til at få en varmepumpe, mens tilskud til energiforbedrende tiltag fra og med sidste ansøgningsrunde er målrettet de boliger, der trænger mest. Det betyder, at kun helårsboliger med energimærkerne E, F og G kan få tilskud til projekter som isolering og udskiftning af vinduer.

I tidligere runder har ansøgningsportalen for Bygningspuljen været plaget af udfordringer med det IT-system, ansøgerne møder. Systemleverandøren og driftsleverandøren bag ansøgningssystemet har arbejdet med at udbedre disse fejl. Dette er dog ikke en garanti mod nye tekniske problemer. Det har dog været en prioritet at få pengene ud til borgerne og skabe energibesparelser - ikke mindst i lyset af den aktuelle fossile energikrise.

Energistyrelsen opfordrer derfor til at have tålmodighed, når man ansøger, og arbejder sideløbende på et mere brugervenligt ansøgningssystem, som kan gøre det lettere at søge tilskud i fremtiden.

Forbered dig i god tid

Der bliver åbnet for ansøgninger klokken 10 den 16. marts, og du kan komme i et digitalt venteværelse fra kl. 9. Alle i venteværelset får tildelt en vilkårlig plads i køen klokken 10. Det er en god idé at tilmelde dig mailnotifikationer, så du får besked, når det er ved at være din tur. På den måde undgår du at vente foran computeren.

Ansøgningsportalen lukker igen for adgang kl. 18. Hvis du er inde på portalen, har du til kl. 20 til at blive færdig med din ansøgning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Energistyrelsens Rådgivningstjeneste har udvidet åbningstider for henvendelser fra kl. 8-20.

Inden åbningen er det en god idé at forberede din ansøgning. Det kan du gøre ved at gå ind på SparEnergi.dk/tilskud. Her findes blandt andet en tilskudsberegner, så du kan se, hvor meget du cirka kan søge i tilskud til et projekt.

Energistyrelsen tilbyder også en række webinarer om tilskud op til åbningen, hvor du kan blive forberedt og få svar på spørgsmål.