Lyt til artiklen:

Åben maskinvej benyttet til første spadestik

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Abonnementsartikel

Familien Helms tog fredag middag hul på byggeriet af et nyt sjællandsk domicil til Helms TMT-Centret ved siden af sit hidtidige domicil, som overtages af Semler Agro.

- Vi er vokset ud af det nuværende, og med nybyggeriet får vi fire gange så meget værkstedsplads, siger Jakob Helms.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Traditionen tro foregik markeringen af byggestart med en forsølvet skovl, men i dette tilfælde sad den forsølvede skovl på en læssemaskine fra Schäffer

- For os er en skovl kun en skovl, hvis den sidder på en Schäffer, siger Jakob Helms.

rich-media-2
Det var Allan Helms, der sad i Schäfferen, da første spadestik blev foretaget. Foto: Tim Søgaard.

Han forventer, at byggeriet bliver afsluttet i løbet af året, så Helms TMT-Centret er fuldt oppe at køre i den nye bygning fra 1. november.

Han kan ikke sige det mere præcist, fordi aftalen med hovedentreprenøren LJ Montage er uden detaljer og baseret på tillid.

- Vi har ikke skrevet en detaljeret kontrakt, for vi har erfaring for at klare tingene løbende i en god dialog med hinanden, siger Jakob Helms.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han ved dog, at spærene rejses i uge 18.

- Dem har vi klar, for dem fik vi heldigvis købt, inden stålpriserne steg voldsomt, fortæller han.

rich-media-4
Det er LJ Montage, der står for opførelsen, og samarbejdet foregår uden en nedskrevet kontrakt. Foto: Tim Søgaard.

Han ser frem til at kunne tage det nye domicil i brug, for den sjællandske del af forretningen er ifølge Jakob Helms inde i en meget god gænge.

Han fortæller, at forretningen på Sjælland på mange måder minder om den jyske forretning med en landbrugsandel på 40-50 procent og den resterende del til øvrige forretningsområder som den grønne sektor og entreprenørsektoren.

- I Jylland har vi nok flere kvægbrug blandt kunderne end på Sjælland, hvor vi til gengæld står stærkt inden for hestesegmentet med blandt andet læssemaskiner og McHale-programmet, siger Jakob Helms.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jakob Helms fortæller, at baggrunden for nybyggeriet er nogle overvejelser i forbindelse med den sidste del af generationsskiftet i firmaet, hvor det viste sig som en god løsning at sælge det nuværende domicil, som Mertz var lejer i, og så i stedet at købe en næsten dobbelt så stor nabogrund og bygge helt nyt.

rich-media-6
Helms TMT-Centret ligger ud til motorvejen ved Ringsted, og sådan vil det også være i fremtiden, selvom virksomheden flytter ind i et nyt domicil. Foto: Tim Søgaard.

- Her har vi 17.500 kvadratmeter og får også en beliggenhed helt ud til motorvejen, fortæller han.

På vejen langs motorvejen ved Ringsted er der flere andre virksomheder inden for branchen, og man kan næsten kaldet stedet en kompetenceklynge af danske maskinvirksomheder, som nu styrkes yderligere med dette byggeri.

I den forbindelse fremhæver Jakob Helms de dygtige og engagerede medarbejdere, som medvirker til at yde en meget høj service, og i kraft af den gode udvikling på Sjælland, er det ikke længere siden end i tirsdags, at der begyndte endnu en mekaniker hos Helms TMT-Centret.